Kocaelispor taraftarları çirkinleşti, centilmenliğe gölge düşürdü!..

TFF 2’nci Lig Beyaz grup 2’nci hafta maçında Kırşehirspor’un kendi sahasında 1-0 yenildiği Kocaelispor maçında olaylar çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısının sonlarına doğru saha içinde yaşanan olayla bir anda tribünlere yansıdı. Kocaelispor taraftarlarının başlattığı olaylarda Kırşehirspor taraftarları gelen taşlardan dolayı yaralandılar.

Polislerin olaylara müdahale etmesiyle emniyet güçlerinden birkaç kişide yaralandı.

Daha sonra Kocaelispor taraftarlarının da kale arkasının ortasına gitmesiyle olaylar bir nebze olsun durdu.

Karşılaşmanın ardından her iki takımın taraftarları arasında gerginlik yaşandı. Taşlı, sopalı gerçekleşen kavgada Kırşehir Futbol Kulübü taraftarlarından 3 kişi vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanarak Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polisin her iki taraftar grubunu ayırması ile kavga sona erdi.

Geçtiğimiz hafta Ankara Demirspor deplasmanında hakem kurbanı olan Kırşehir FK, 2. ligin 2. haftasında evinde ağırladığı Kocaelispor'a 1-0 mağlup oldu.

Tribündeki koltukları sahaya fırlatan Kocaelispor taraftarları, yanlarında bulunan sert cisimleri tribünlere ve kendilerine müdahale eden emniyet güçlerine fırlattı.

Kocaelispor taraftarlarının çıkardığı olaylar nedeniyle çok sayıda taraftar ve polis yaralandı.

Kırşehirspor Başkanı Çağatay Han Torun bir açıklama yaptı.

Başkan Çağatay Han Torun açıklamasında, “Bugün kendi sahamızda oynadığımız maçta ne yazık ki iki gurubun birden en pahalı takımı olan Kocaelispora yenildik. Sahamızda hiçbir takıma karşı mağlubiyeti kabul etmememe rağmen ne yazık ki bugün tüm camiamız üzüldü. Ancak netice ne olursa olursun hiçkimse ne bana, ne yönetimime, ne oyuncu ne de teknik kadroma ve dahi maç boyunca bir an susmayan taraftarıma karşı eleştiri sınırını aşarak hakaret edemez. Bu cihette ahlaksızlık boyutunda bizlere yazdığınız ya da yazacağınız tüm cümleleri misli ile iade ediyoruz. Mütevazi şartlarda kurulan takımımın ve yeşil beyaz sevdamın her koşulda yanındayım, onlara inancım güvenim tamdır. Eksiklerimiz en kısa sürede giderilecek ve onurlu yürüyüşümüze devam edeceğiz. Pes etmek korkakların marifetidir. Cesuruz, azimliyiz. Ayrıca tribüne gelen ve son dakikaya kadar takımı destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. HABER: SEDA BAYSAL