LAVANTA ŞÖLENİ PAZAR GÜNÜ

“Belediye Başkanı Ekicioğlu: “Oluşturduğumuz ‘koku vadisi’ ile Kırşehir’i lavantada marka haline getireceğiz”

Kırşehir Belediyesi tarafından iki yıl önce 18 bin metrekarelik alana dikimi yapılan Lavantaların 3 Temmuz 2022 Pazar günü saat 12:00’de üçüncü hasadı yapılacak.

Kırşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince Kırşehir-Ortaköy Karayolu kenarında bulunan 18 bin metrekarelik alanda oluşturulan lavanta bahçesi bu yıl üçüncü hasadını veriyor.

Kuraklığın giderek artması ile birlikte lavanta ekiminin önemli bir alternatif tarım aracı haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, yapmış oldukları çalışmalarla Lavantanın da Kırşehir’de yetiştirilebileceğini vurgulayarak ekonomik değeri de yüksek olan Lavantaların Kırşehir çiftçisi için önemli bir alternatif olduğuna dikkat çekti.

2020 yılında ilk hasadın, 2021 yılında da ikinci hasadın yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, yapılan hasatla birlikte çiçeklerin kurutulduğunu ve Kırşehir halkına tanıtım amaçlı dağıtıldığını dile getirdi.

Kırşehirli üreticilerin dikkatini Lavantaya çekmek istediklerini söyleyen Başkan Ekicioğlu, ilerleyen süreçlerde bu alanda ülke ihtiyacına da katkı sunmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

2. Lavanta Şöleni alanında Lavanta Yağı, Lavanta Kesesi, Lavanta Fidesi stantları kurulacak. Alanda ayrıca Kadın Girişimi Kooperatifi Standı da bulunacak.

Saat 17.00’ye kadar sürecek olan etkinlikte, çocuklar için palyaço gösterileri, balon dağıtımı, halkımızın da katılımıyla Lavanta kesimi yapılacak ve Panoramik fotoğraf çekim köşeleri oluşturulacak.

Başkan Ekicioğlu, tüm Kırşehir halkını Lavanta Bahçesinde yapılacak olan Lavanta Şölenine davet etti. (HABER MERKEZİ)