TÜRKİYE Gençlik Vakfı Kırşehir İl Lise Koordinatörü Alp Eren İbiş Kuşcu, Türkiye'de hızla yayılan Deizm'e dikkat çekerek, “Gençleri bu bataktan kurtarmak zorundayız” dedi.
Kuşcu, "Gençlerimiz hızla dinsiz bir anlayışa geçiyorlar. Dindar bir gençlik yetiştirme idealleri deizm denen safsatanın kucağında hiç oluyor " ifadelerini kullandı.
Özellikle Lise çağına gelmiş ve kendini ve çevresini idrak etmeye ve tam anlamıyla anlamlandırmaya başlamış gençlerin bu büyük boşluk döneminde aileden ve çevreden yeterli ilgi ve ilmi bilgiye ulaşamadığı için Deizm gibi yanlış seçimlere yönelmekte olduklarına vurgu yapan Kuşcu, “Dini eğitimi aileden alamayan gençlerimiz okudukları okullarda ve çevrelerinde duydukları Deizm gibi yanlış düşüncelere onları özgürce dünya'ya bıraktığımız internet ortamında daha fazla mahsur kalıyorlar. Bizim gençlerimizi kurtarmak için bir şeyler yapmamız gerekiyor" dedi.
“Gençler lise çağında tam ergenlik dönemine giriyorlar” diyen Kuşcu, "Bu çağa geldiklerinde bir arayış ve anlamlandırma ihtiyacı hissediyorlar. Ancak ne yazık ki gerek ailevi gerekse çevreden istedikleri ilgi ve bilgiyi bulamıyorlar. Şeytansa boşluğu sever ve bu boşlukta gençlerimiz yanlış yönleniyor ve birbirlerini yanlış yönlendiriyorlar" dedi.
81 LDE TÜGVA LİSE GÖREVDE
"81 ilde Türkiye Gençlik Vakfı lise Koordinatörlükleri ile gençlerimizi arayışa girdikleri bu dönemde bu ihtiyaçlarını gidermelerini sağlayacak bir ortam ve teşkilat yapısı sunmaya gayret ediyor. Kırşehir TÜGVA Lise Koordinatörlüğü olarak ilimizde bizde Lise çağına gelmiş ve Lise okuyan gençlerimizi gerek ilmi gerekse sosyal açıdan desteklemeye ve Deizm gibi yanlış düşünce ve davranışlardan uzak tutmaya çabalıyoruz" diyen Kuşcu, “Ancak bizden önce iş ailelere düşüyor. Onlar bizden önce çocuklarını takip etmeli ve ona ihtiyaç duyduğu bilgileri büyük bir özveri ile eksiksiz vermeye gayret göstermeleri gerekiyor” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)