Kırşehir Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut’tan “Devasa ağaçları kim kesti?” haberimize açıklama:

“KURUYAN VE DEVRİLEN AĞAÇLAR KESİLMİŞTİR” 

Kırşehir’de yıllarca Devlet Hastanesi ve Doğumevi Hastanesi olarak hizmet veren ve geçtiğimiz yıllarda yıkılan binaların arasında bulunan bazı çam ağaçlarının kesilerek yerle bir edilmesi haberimize Kırşehir Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama geldi.
Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e gönderilen açıklamaya göre, Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Şehit Polis Hayrettin Yılmaz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Baştabipliği bahçesinde kurumuş halde bulunan, devrilen ve tehlike arz eden 24 adet ağacın usulüne uygun, mevzuat doğrultusunda kesiminin yapılması amacıyla Kırşehir Orman İşletme Müdürlüğü ile resmi yazışma yapıldığı ve buradan çıkan karar doğrultusunda kesim işleminin yapıldığına dikkat çekildi.
Kesilen ağaçların yerine Sağlık Müdürlüğü ve bağlı sağlık tesislerine etrafına da 12 bin 57 adet ağaç dikildiğini belirten Kırşehir Sağlık Müdürü Opr. Dr. Ali Bulut açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
“Bazı basın yayın kuruluşlarında, yıkılan Devlet Hastanesi Bahçesinde bulunan ağaçların kesildiği yönünde haberler yer almış ve bu haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
“Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Şehit Polis Hayrettin Yılmaz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Baştabipliği bahçesinde kurumuş halde bulunan, devrilen ve tehlike arz eden 24 adet ağacın usulüne uygun, mevzuat doğrultusunda kesiminin yapılması amacıyla Kırşehir Orman İşletme Müdürlüğü ile resmi yazışma yapılmıştır. 
“Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerince kuruyan, devrilen ve çevreye zarar veren ağaçlar teknik olarak yerinde tespit edilmiş ve kesiminin yapılması konusunda gerekli izin alındıktan sonra 24 ağacın kesimi yapılmıştır.
“Ayrıca, Müdürlüğümüzce başta kesilen ağaçların yerlerine olmak üzere planlamalar doğrultusunda Müdürlüğümüz ve bağlı sağlık tesisleri etrafına 12 bin 507 adet ağaç dikimine devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” (HABER: SALİH GÜNER)