Kırşehir’deki kamu çalışanları yaşadı

Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu!

Kırşehir’de kamu çalışanlarının dört gözle bekledikleri Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ile adeta çifte bayram yaşadılar.
Vatandaşların heyecanla bekledikleri Kurban Bayramı için Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan açıklama geldi ve Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkarıldı. Şimdi tatilini planlamaya başlayanlar Kırşehir’deki kamu çalışanları 18 Ağustos Cumartesi gününden 27 Ağustos Pazartesi sabahına kadar 9 gün tatil yapmaya hazırlanıyor.
Kırşehir’deki kamu çalışanları Kurban Bayramı’nın birinci günü kurbanlarını kestikten sonra tatile çıkmayı planlarken, bir kısmının da 18 Ağustos Cumartesi gününden itibaren tatile gitmenin hazırlığını yapıyor.
Herkesin bütçesine göre bir tatil programlarken, bir çoğu da maddi sıkıntı nedeniyle 9 günlük bayram tatilini aileleriyle birlikte Kırşehir’de geçirmeyi planlıyor.
2018 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?
– 20 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Pazartesi günü) resmi tatil
– 21 Ağustos Kurban Bayramı 1.gün (Salı günü) resmi tatil
– 22 Ağustos Kurban Bayramı 2.gün (Çarşamba günü) resmi tatil
– 23 Ağustos Kurban Bayramı 3.gün (Perşembe günü) resmi tatil
– 24 Ağustos Kurban Bayramı 4.gün (Cuma günü) resmi tatil
Öte yandan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2018 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 850, yurt dışında 625 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Yurt içi kesim bedeli bu yıl değişmezken yurt dışı kesim bedeli 25 TL arttı. (HABER: BEYHAN BALLI)