Kırşehir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk:

“Kurallara uyarak virüsten 
bir an önce kurtulmalıyız”

Kırşehir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, kurallara uyarak kademeli normalleşme düzeni ile normal hayata kavuşulacağını söyledi.
Kırşehir halkına yerel esnaftan alışveriş yapmaları çağrısında bulunan Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, pandemi döneminden olumsuz etkilenen ve zincir marketlerin haksız rekabeti karşısında çaresiz kaldığı ileri sürülen yerel esnaf için “Esnafına Sahip Çık Kırşehir” kampanyası başlattıklarına dikkat çekti. 
Pandemi döneminde çoğu iş yerinin kapalı kalması veya müşteri kabul edemeyerek ekonomik anlamda sekteye uğramasının tüm şehri etkileyeceğini belirten Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, “Pandemi koşulları altında ekonomik olarak en büyük darbeyi esnaflarımız aldı. Bazı esnaflarımız iş yerini açamadı. Çoğu esnafımız iş yerini açsa da müşteri kabul edemedi. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde vatandaşlarımızı yerel esnafa desteğe davet ediyorum. Esnafımıza en büyük desteğimiz alışverişlerimizi zincir marketler yerine onlardan yapmamız olacaktır. Özellikle alışveriş yoğunluğunun yaşandığı Ramazan ayında evimizin ihtiyaçlarını yerel esnaftan giderelim” diye konuştu.
Küçük esnafın daima halkın da yanında olduğunu aktaran birlik başkanı Öztürk, “Küçük esnaf, maddi sıkıntınız olduğunda size destek çıkar, veresiye verir. Düğününüze, cenazenize küçük esnaf gelir. Yeri geldiğinde anahtarınıza, eşyalarınıza hatta çocuğunuza bile gözü gibi bakar. Onlar bugüne kadar bize destek oldular, şimdi esnafımıza desteğimizi hissettirme zamanıdır” dedi. 
Başkan Öztürk,  Kırşehir’de olduğu gibi Türkiye genelinde de kahvehanecilerin yaşadığı sorunun çözüleceğine de inandığını belirtti.
Sorunların birliktelik ruhu ile çözüme kavuşacağını aktaran Esnaf Odaları Birlik Başkanı Öztürk, “Kahvehanelerin temel mantığı oyun oynanmasıdır. Kahvehane işletmecisinin beklentisi büyük. Sorunlarının da bir an önce çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Hükümet tarafından açıklanan destek primleri de esnaflarımızın hesaplarına yatırılıyor. İşlemlerini yapamayan esnaflarımızın da işlerini birlik olarak yürütüyoruz” dedi.
Kırşehir’de esnafların yaşadığı sorunları gerekli mercilere aktararak çözümü konusunda çaba harcadıklarını da belirten Başkan Öztürk, açıklamasına şöyle devam etti:
“Komşu ülkelerde virüsün yayılım oranına göre biz ülke olarak daha iyi durumdayız. Bu zamana kadar istikrarın yanında olduk. Başka ülkemiz yok. Bu nedenle devletçe belirtilen kurallara uyarak virüs sorunundan da bir an önce kurtulma yoluna bakabilmeliyiz. Kurallara uymadan sorunların çözümleri de mümkün değil. Uygulanan kuralların tamamı da toplumsal hayatın hazanımı için” diye konuştu. (HABER: BEYHAN BALLI)