Kırşehir ve bölgesi yağışlı havanın etkisi altına girdi

KURAKLIK KORKUTUYOR, BOL YAĞIŞ BEKLİYORUZ…

Kırşehir, İlçe ve köylerinde günlerdir beklenen yağmur hafta sonunda yer yer görülecek olsa da çiftçilerin kuraklık endişesi devam ediyor.
Kırşehir'de büyük bir umutla beklenen yaz yağmurlarının bir türlü görülmemesi tarlalarını ekip hazırlayan çiftçileri sıkıntıyı itiyor. Günlerdir Kırşehir ve bölgesinde yağmur görülmemesi kuraklık tehlikesi tüm halkı ve özellikle çiftçileri korkutuyor. Birçok köyde yağmur duaları yapılırken, kuraklık gölet ve barajlardaki su kaybının da ciddi oranda düşmesine neden oldu. 
Ekili arazilerin ve yer altı kaynaklarının yağmura hasret kaldığını belirten vatandaşlar, zaman zaman Meteorolojiden yağmur yağacağı haberlerinin gelmesine rağmen bunu göremediklerini ifade ettiler.
Meteoroloji Kırşehir Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat ve Sivas için yağış uyarısında bulunuldu. 
Buna göre Kırşehir’de bugün hava sıcaklığı düştü ve yer yer yağışlar görüldü. Yağışların Cumartesi ve Pazar günü de il genelinde devam edeceği, Pazartesi günü hava sıcaklığının 12 dereceye kadar düşeceği ve yağışların Pazartesi ve Salı günü de yer yer devam edeceği belirtildi.
Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Türkiye'nin Orta Akdeniz üzerinden gelecek ılık ve yağışlı sistemin etkisi altına girdi. 
Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat ve Sivas'ta gelecek hafta ortasına kadar görülecek yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Sivas çevrelerinde zaman zaman karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Hava sıcaklıklarında bölge genelinde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Hafta sonundan başlayıp Salı gününe kadar devam edecek rüzgarın, güneyden orta, zaman zaman kuvvetli (30-50 kilometre/saat) esmesi beklendiğinden, karbonmonoksit zehirlenmeleri gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir." 
Kırşehir ve yöresinde aylardır devam eden kuraklığın bu yağışla birlikte ortadan kalkmasını bekleyen çiftçiler, beklentilerinin bu ay daha fazla yağış olması olduğunu ifade ettiler. (HABER: BEYHAN BALLI)