Hemşehrimiz Erkan, kurumunun otobüsünü Ahilik Haftası süresince Kırşehir’e tahsis etti

“Kooperatifçilik Otobüsü” Kırşehir’de tanıtım yapacak

Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü olan Kırşehirli hemşehrimiz Necmettin Erkan, 14-20 Eylül 2020 tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftası programına, Kooperatifçilik Otobüsünü tahsis etti.
Esnaf Kooperatifçiliği tanıtmak ve geliştirmek amacıyla yola çıkan Kooperatifçilik Otobüsü̈’nün 14-17 Eylül’de Kırşehir’de olacağını belirten hemşehrimiz Necmettin Erkan, “İçerisinde uzman kişilerin yer aldığı otobüsümüz, kutlamalar süresince Kırşehir merkez ve ilçelerde bilgilendirme yapacak. Ekiplerimiz, otobüste, ilk olarak kurulmuş kooperatiflerden başlayarak, o kooperatife finans, markalaşma, diğer danışmanlık ihtiyaçlarının giderilmesi gibi konularda çalışmalar yürütecek. Devamında yeni kooperatif kurulacaksa onlara nasıl başarı sağlayacakları anlatılacak" dedi. Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, Ahilik Haftası kutlamalarının merkezinin Konya olacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını, kutlamaların Kırşehir merkezli tüm illerde devam edeceğini söyledi.
Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, Ahiliğin, Türk ve Müslüman değerlerinin Anadolu'da mayalanmasıyla ortaya çıkan benzersiz bir medeniyetin özü olduğunu söyledi.
Ahiliğin yiğit ve cömert insanların kardeşliği olduğunu vurgulayan Erkan, "Ahilik, manevi ve ahlaki zenginliğimizin iktisadi ve sosyal bir zeminde inşası ve yaşanmasıdır. Gönüllerde uyandırdığı güven ve hürmet yüzyıllardır eksilmemiştir. Toplumun huzur ve esenliği için bireyin erdem ve ahlakla donanmasını hedefler. Hilesiz ticareti, meslekte yeterli olmayı, hak ve hukuka riayet etmeyi, saygılı ve yardımsever olmayı meslek erbabı için şart koşar. Bakanlığımız için bir medeniyet kaynağı olarak Ahilik kültürünü yaşatmak, Ahilik değerlerini insanlığın temel değerlerinden biri olarak gelecek nesillere taşımak onur verici bir misyondur. Amacımız, Ahilik şuurunu 365 gün boyunca hakim kılmaktır. Bu değerleri bugünün koşullarında da sahiplenmek, canlı tutmak zorundayız. Bu konuda Bakanlığımız başta olmak üzere hepimize görev düşüyor. Bu yıl koronavirüs nedeniyle Ahilik Haftası programımız kısa tutulmuştur. Bütün esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı’nı kutluyor, etkinliklerimizde yanımızda görmeye davet ediyorum” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)