ŞEHRİMİZDE 11 Kasım 2011 tarihinde kurulan ve kısa adı KIYŞAD olan Kırşehir Yazarlar ve Şairler Derneği’nin başkanlığına seçilen Veysel Turgut ve yönetim kurulu üyeleri gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”i ziyaret etti.
Kırşehir’de 8 şair, ozan ve yazarın bir araya gelerek Zübeyde Gökbulut’un başkanlığında kurduğu Kırşehir Şairler ve Yazarlar Derneği’nde bu görevi yürüten İsa Erdoğan’ın sağlığı nedeniyle bırakmasının ardından başkanlığa getirilen Veysel Turgut, Başkan Yardımcısı Erol Kılıç, Muhasip Osman Alpsoy, sekreter Ertuğrul Öcal, üyeler Erdoğan Çalışkan, Fendiye Dinç gazetemize yaptıkları ziyarette yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.
2011 yılında kurulan ve bugün 55 üyesi bulunan Kırşehir Yazarlar ve Şairler Derneği’nin yeni Başkanı Veysel Turgut, “Yeni bir derneğiz. Bundan sonra daha aktif olacağız. Kırşehir il yöneticilerimizi, kamu kurum ve kuruluşlarımızı, yazılı ve görsel basınımızı ziyaret ederek çalışmalarımız hakkında görüş alışverişinde bulunacağız. Bugün de gazetemiz Kırşehir Çiğdem’i ziyaret ettik” dedi.
Eylül ayında düzenlenecek Ahilik Haftası’nda görev alacaklarını ve 18 Eylül tarihinde Cacabey Meydanı’nda olacaklarını belirten Veysel Turgut, “Ahilik Haftamızda biz de üzerimize düşen desteği vereceğiz. 18 Eylül akşamı dernek olarak Kırşehir’deki şairlerimiz ve ozanlarımızı halkımızla buluşturacağız. Şairlerimiz şiirlerini, ozanlarımız da türkülerini söyleyeceklerdir. Kasım ayında da Aşıkpaşa Şiir Şöleni’mizi düzenleyeceğiz. Hedefimiz bu şölenimizi uluslarararası boyutlara taşımaktır. Burada da yurt içindeki ve yurt dışındaki şairlerimizi Kırşehir’e davet edeceğiz. Gelecek yıl Mart ve Nisan ayında da Aşık Şait Şöleni’ni düzenleyeceğiz. KIYŞAD olarak bundan sonra kültürel faaliyetlerde daha aktif görev alırken, üyelerimizle sık sık biraraya gelerek işbirliği ve ortak çalışmalar gerçekleştireceğiz” diye konuştu. (HABER: SALİH GÜNER)