Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği (YOŞAY-DER) tarafından düzenlenen 2019 Yozgat Sürmeli Şiir Şölenine Kırşehir Şairler ve Yazarlar Derneği (KIY-ŞAD) Başkanı Veysel Turgut ve yönetim kurulu üyesi Erdoğan Çalışkan davet edildi.
Kültür Bakanlığı katkılarıyla her yıl düzenlenen yurdumuzun çeşitli illerinden şairler ve ozanların katıldığı Sürmeli Şiir Şölenine bu yıl ilimiz şairlerinden Veysel Turgut ve Erdoğan Çalışkan katılacaklar.
İlimiz kültürüne hizmet etmek için hiçbir çıkar beklemeden büyük bir özveriyle çalışan KIYŞAD ekibi bu seferde Yozgat’ta Kırşehir’i tanıtmak için çaba sarf edecekler.
21, 22, 23 Haziran tarihlerinde yapılacak etkinliklerinde şiirleriyle ve kısa sunumlarıyla Kırşehir Alperenlerini hem Yozgatlılara hem de katılımcı şairlere anlatacaklar.
21 Haziran Cuma Günü hemşerimiz Yozgat Valisi Kadir Çakır’ı da ziyaret edip kendisine Gönül Dağı Kırşehir Şairler Antolojisini takdim edecekler. Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse’yi ziyaretleri sırasında Gönül Dağı Kırşehir Şairler Antolojisini imzalayarak verecekler.
İki akşam tarihi konaklarda yapılacak şiir dinletisine katılacak şairlerimiz 22 Haziran cumartesi günü saat 14.00’te Gençlik merkezi Salonundaki etkinlikte de yer alacaklar.
Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği (YOŞAY-DER) Başkanı Ahmet Sargın ve dernek üyelerinin titiz çalışmalarıyla hazırlanan bu etkinliğin çok güzel olacağına inanıyoruz. Başta ilimiz şairleri olmak üzere bütün katılımcı şairlere başarılar diliyoruz. (HABER MERKEZİ)