Yetkililer, tatilde yan gelip yattı, bakkaldan manava, işçiden
sağlıkçıya kadar herkes çarşıda, pazarda, sokakta kıyma çekti!

KIYMA ÇEKMEK HERKESİN GEÇİM KAPISI OLDU!

Kırşehir Kasaplar Odası Başkanı Hasan Ünlü: “Halkın
sağlığı ile oynayanlara müdahale edilmemesi üzücü”

Kırşehir’de 4 gün süren Kurban Bayramı’nda şehrimizin adeta çarşısı, pazarı, sokağı seyyarların kıyma çektiği mekânlar haline geldi.
Kırşehir Kasaplar Odası Başkanı Hasan Ünlü, kasapların dışında işin ehli olmayan rastgele kişilerin çarşıda, sokakta, mahallede, kaldırım kenarlarına seyyar kablolar döşeyip kıyma çekme makineleri yerleştirip vatandaşların kurban etlerini kıymaya dönüştürdüklerini, bu duruma tüm meslektaşlarının il yöneticilerini defalarca uyarmalarına rağmen engel olmamalarına tepki gösterdi.
Çekilen kıymaların hijyenik ve sağlıklı olmadığına inandığını söyleyen Hasan Ünlü, gazetemize yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:
“Kırşehir’de ne yazık ki son yıllarda Kurban Bayramında bazı kişiler bir kıyma çekme makinesi alarak sokakta bu işi rahatlıkla yapabiliyor. Hatta bakkal, manav, berber, sağlıkçı sokakta çadır kurup kıyma çekebiliyor. Kırşehir dağ başı oldu. Herkes seyyar olarak kıyma çekip insanların sağlığıyla oynayabiliyor. Çünkü yılda birkaç gün çalıştırılan ve depoya kaldırılan kıyma çekme makineleri kirli, paslı ve hijyenik olmadığı için insanların sağlığını tehdit ediyor. Vatandaş 1 liraya kıyma çektirip ucuzluğuna yanılırken sağlığında daha sonra karşılaşacağı sorunları düşünmüyor. Biz kasap esnafı olarak bayram öncesi Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü ile Belediye’yi bu konuda uyararak, kasapların dışında rastgele kişilerin kıyma çekmemesi konusunda uyarılarda bulunmuştuk. Maalesef Kırşehir’i yönetenler, görevli olan kişi ve kuruluşlar bu görevlerini yerine getirmeyerek hem halkın sağlığıyla oynamışlar, hem de haksız rekabete uğrayarak devletine vergi ödeyen, SGK ve Bağ-Kur primi ödeyen dükkan kirası ödeyen esnafımızı mağdur etmişlerdir.” (HABER: SALİH GÜNER)