Kırşehir il genelinde kış mevsimi nedeniyle alınacak tedbirler Vali İbrahim Akın başkanlığında yapılan toplantıda değerlendirildi.
Valilikte düzenlenen toplantıya Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Belediye Başkan Yardımcısı Asaf Kayaoğlu,  ilgili kurum amirleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Akın, toplantıda kış mevsiminde alınacak tedbirlerin görüşülüp değerlendirileceğini söyledi.
Yaklaşan kış mevsiminde ulaşım güvenliğini sağlamak ve trafik akışının aksamasını önlemek için planlamalar yapacaklarını belirten Vali İbrahim Akın, “Kış aylarında hava şartlarının ağırlaşacağı hususunu göz önüne alarak, ulaşımda meydana gelecek aksamaların tespitine yönelik ilgili kurumlar arasında işbirliği ve koordinasyonun sağlanması, kurumlarımızın kışa hazırlıklarının hem makine hem de ekipman yönüyle gözden geçirilmesi konularını bu toplantıda değerlendirip planlayacağız. Olumsuz hava koşullarında meydana gelebilecek trafik kazalarının oluşturacağı sorunlar karşısında hangi tedbirlerin alınması gerektiğini de ele alıp değerlendireceğiz. Trafiğin güvenli ve sağlıklı bir şekilde işlemesi, sürücülerin, yolcuların ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması en temel hedefimizdir. Şimdiden herkesin kazasız, belasız bir kış geçirmesini temenni ediyorum” dedi.
İl Emniyet Müdürlüğünce sunum yapılarak bilgiler verilen toplantı, kış aylarında alınacak tedbirlerin görüşülmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)