Kış aylarında uygulanacak zorunlu kış lastiği fiyatlarının artması dikkat çekerken, şehrimizdeki lastikçilerde yoğunluğun olması da dikkat çekiyor.
Kırşehir’de yaklaşan kış öncesi vatandaşlar araçlarına ya kış lastiği satın alıyor, ya da geçen yıllardan alıp yazın çıkardıkları kış lastiğini yeniden araçlarına taktırmak için Kılıçözü Sanayi Sitesi’ndeki lastikçilerin yolunu tutmaya başladılar.
Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin, kış lastiğine geçiş ile ilgili erken tedbir alınması gerektiğini ve kış lastiğine geçmek için kar yağmasını veya havaların soğumasını beklememek gerektiğine dikkat çekti.
Üyelerini araçlarına kış lastiği taktırmaya davet eden Başkan Mehmet Tekin, “Şoför esnafımız araçlarına kar yağma beklemeden kış lastiklerini taktırmalarını öneriyoruz. Yetkili kurumlar tarafından belirtilen tarihler içerisinde trafikte zorunlu kış lastiği takmayan araçlar para cezası ödemek zorunda kalıyor. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği uygulaması, her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Aralık 2020 tarihinde başlayıp 1 Nisan 2021 tarihinde sona erecek. Kurala uymayan araçların sürücülerine 885 TL ceza kesilecek. Kamyon, çekici, tanker, otobüs gibi büyük araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastikleri ile kamyonet, minibüs ve ticari otomobillerin araca monteli tüm lastiklerinin yanı sıra, seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması zorunlu. Günlük trafiğe çıkan sürücülerimizin bunu dikkate alarak özel, ticari ayrımı yapmadan kış lastiği kullanımına duyarlı olmalarını bekliyoruz. İhmallerin zaman içinde istenmeyen şekilde sonuçlandığını, tedbirlerin ise hayat kurtardığını hep birlikte gördük. Kış lastiği kış koşullarında güvenli bir trafik için alınması gerekli en önemli tedbirlerin başında geliyor.” ifadelerini kullandı. (HABER: BEYHAN BALLI)