Tek dönem için seçilen ve vakfın sabit gelirlerini büyük oranda artıran Oğuz Altın, yeniden aday olmayacak…

KIRŞEHİRLİLER VAKFI’NIN GENEL KURULU 27 MART’TA    

17 Mart 2018 tarihinde yapılan olağan genel kurulda büyük bir oy oranı ile yüzde 65’lik oy desteğiyle Kırşehirliler Vakfı’na genel başkan seçilen hemşehrimiz işadamı Oğuz Altın, bütün ısrarlara rağmen tek dönem görevde kalma süresi sözünü tutarak 27 Mart’ta yapılacak kongrede aday olmayacağını açıkladı.
Geçtiğimiz hafta Vakıf merkezinde bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri, yapılan çalışmaları değerlendirip Başkan Oğuz Altın’a ve destek verenlere teşekkür etti.
Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararla ise pandemi süreciyle aylardır ertelenen ve 27 Eylül 2020 tarihinde yapılması planlanan vakfın genel kurulu, İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği’nin yayınladığı genelgeyle her türlü toplantının yasaklanması üzerine 28 Mart 2021 tarihine kadar pandemi süresinin müsaade ettiği bir tarihte yapılmasına karar verildi. 
Kongrede ikinci kez aday olmayacağı öğrenilen işadamı hemşehrimiz Oğuz Altın, her ay 40 civarında öğrenciye verilen burs sayısını 120’ye çıkardı. Yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla beraber vakıf harcamaları ve burslar için 200 bin TL civarında bağış yapan Altın, kadın hemşerilerinin meslek edindirme kurslarına katılmalarına imkan tanıdı. 
Kırşehir’den Ankara’ya spor ve kültürel amaçlarla gelen ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin konaklama ve diğer masraflarını karşıladıklarını söyleyen Altın, “Kırşehir’i tanıtıcı sosyal ve kültürel faaliyetleri destekleyerek Kırşehirliler Vakfı’nı çok iyi bir duruma getirdik. Vakfın her türlü ofis ve faaliyet giderleri dönem boyunca yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarımızla beraber karşıladık. Vakfın aylık 2 bin lira civarında olan gelirini 7 bin liraya çıkarmayı yönetim kurulumuzla beraber başardık. Görev süremiz içerisinde diğer dernek ve hemşehri vakıflarına örnek olmuş bir şekilde Ankara’nın en elit, en lüks otellerinde her yıl büyük bir kalabalık hemşehri grubumuzu iftar yemeklerinde bir araya getirmeyi de başardık. Pandemiden dolayı ertelenen genel kurulumuzu 27 Mart tarihinde yaparak görevimizi yeni görev alacak arkadaşlarımıza bırakacağız ve onların da başarılı olması için üzerimize düşecek her türlü desteği vereceğiz. Dileğimiz bundan sonra da Kırşehirliler Vakfı’nda göreve talip olan hemşehrilerimizin de hizmet etme fırsatı bulmalarıdır” dedi.
Genel Başkan Oğuz Altın, Vakfın Genel Başkan Vekili Sevilay Aslan Dirliktutan, Genel Sekreter Ali Çetin, Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Burak Aydın, Genel Muhasip Yakup Köysüren ile Genel Başkan Yardımcıları Doğan Aslan, Mahmut Emirdoğan, Ayşe çağlayan, Osman Özgün Can, Ayşe Güven Balcıoğlu ve Sagıp Özdemir’le uyum içerisinde çalışarak başarılı bir dönem geçirdi.
Genel başkan seçildiği Kırşehirliler Vakfı’nı yeniden ayağa kaldıran Oğuz Altın, neden ikinci kez aday olmadığını açıklarken “Bu tip sivil toplum kuruluşlarına herkes hizmet edebilmeli. Her dönem bir kan değişikliği olursa yeni seçilen insanlar daha şevkli ve hizmet aşkıyla görev yapma şansı bulur. Yaklaşık 3 yıllık görev sürem içinde yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte uyumlu çalışmalar neticesinde vakıfımız kapalı merkezini tekrar tefrişatını yaparak açık hale getirdik ve burada mesai saatlerinde personel istihdam ettik. Gelirlerimizi arttırıp, burs dağıttığımız öğrenci sayımızı arttırdık. Umarım bizden sonra göreve gelecek arkadaşlarımızın da her zaman yanında olup, her türlü desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.
BAŞKANLIK İÇİN 3 İSİM ÖNE ÇIKIYOR
27 Mart 2021 tarihinde Vakfın Altınpark’taki yerinde yapılması planlanan Vakıf Genel Kurulu’nda genel başkanlık için; Anadolu Gazetesi Kurucu Sahibi ve Kırşehirliler Vakfı Genel Sekreteri Ali Çetin, Avukat Sevilay Aslan ve iş insanı Tuncay Tekay’ın isimleri geçiyor. (HABER: BEYHAN BALLI)