Kırşehirliler Vakfı’nın 27 Mart 2021 tarihinde Altınpark’taki kendi yerinde 13. Dönem olağan kongresini yaparak yeni yönetimini belirledi. Yapılan kongrede adaylardan Tuncay Tekay ve Sevilay Aslan listelerini birleştirerek “birer dönem sırasıyla başkanlık ve ortak yönetim şartıyla”  Kırşehirlilere bir uzlaşma örneği sundular. Kongre de ortak listeyi büyük bir farkla onayladı.
Vakıf Başkanı Avukat Sevilay Aslan, Başkan Vekili Müteahhit Tuncay Tekay, Başkan Vekili Botaş Genel Müdür Müşaviri Zeki Yürekli, Mali işler Sorumlusu İşadamı Mahmut ASLAN, Genel Sekreter Kamu Çalışanı Coşkun Aşkun, Başkan Yardımcılıklarına, E. Öğretmen Hacı Toprak, Avukat Erhan Aydın, E. Bürokrat Erdoğan Altın, E. İşadamı Tahir Köseömür, Ünversite Öğrencisi Rabia Kaya, İşadamı Osman Can getirildiler.
Vakıf Başkanı Sevilay Aslan, bir açıklama yaparak, “Vakıf yönetimi; 2020 yılında başlayan Vakıflar Genel Müdürlüğü 10 yıllık teftiş çalışmalarını büyük ölçüde tamamlarken, Vakfın tefrişini yeniledik. Ayrıca müfettişin eleştirileri de dikkate alınarak kiracılarımızla bir dizi görüşmeler yapılarak kiraların rayiçlere uygunluğu sağlandı. Kira alacaklarımızın tahsili sağlanmış anlaşamadığımız kiracılarla alacak tahsili ve kiracıların tahliyesi için davalar açılmıştır. Öğrenci burslarının aksamamasına özen göstererek bu dönem burs ödemeleri tamamlanmıştır. Vakıfta yönetim kurulu üyelerinin başkanlığında ihtisas komisyonları oluşturulmuştur. Vakıf internet sitesi yenilenmiş ve sosyal medya hesapları açılmıştır.
Babalar günü dolayısıyla üyelerimizi aileleri ile birlikte davet ettik” dedi.
Vakıf Başkanı Sevilay Aslan’ın sunuş konuşmasıyla 30 Ağustos Zafer Parkı’nda başlayan programda, yöresel yemeğimiz olan BESMEÇ ve yöresel çalgılarımızla Covid - 19 tedbirleri çerçevesinde açık havada yoğun katılımla devam etti.
Vefat eden vakıf kurucularden Mehmet Ali Altın, Ali Dinçer, Hanifi Köseömür, Kazım Çağlayan, Nuri Badem, Turgut Aslan, Kemal Türkkanı, Dursun Kılıç, Nevzat Çelik, Birol Bumin, Hanifi Atalay, Gürbüz Köremezli, Mehmet Aşkun, Sabri Gökbulut ve üyelerin geçmişlerinin ruhlarına Eski Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır’ın duasıyla program tamamlandı.
Programa başta üyeleri ve aileleri olmak üzere Ankara Milletvekili Hemşehrimiz Hacı Turan, KIR-DER, KIR-BİR, Kırşehirli Eğitimciler Derneği, Mucurlular, Akpınarlılar ve Meşeköylüler Dernekleri Başkan ve yönetim kurullarından temsilciler katıldılar. (HABER MERKEZİ)