Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan, yakın dünya tarihinin ve Türk tarihinin en büyük zaferlerinden biri olan Büyük Taarruz’un 99. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Fener Alayı’nı Kırşehir’de büyük katılım oldu.
Türk milletinin düşman işgalinden kurtuluşunun ve yeniden bağımsızlığa adım atmasının simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıldönümü 171 evladını Büyük Zafer’de şehit veren Kırşehir’de törenlerle kutlandı. 
1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un 97. yıldönümü kutlama programı belli olurken, 30 Ağustos Zafer Bayramı, ülke geneli ile birlikte dış temsilciliklerde, KKTC'de ve Kırşehir'de de Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılık içinde değişik etkinliklerle kutlandı.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasındaki Türk ordusunun düşmana son ve ağır darbeyi indirerek yurt topraklarından söküp attığı, Türk milletinin hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeden sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirdiği Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 97. yıldönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Kırşehir’de Cacabey Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na Kırşehir Valiliği ile Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başladı. 
Cacabey Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan Zafer Bayramı kutlamalarına Vali İbrahim Akın, Milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, il protokolü, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Valilik binası önünde Vali İbrahim Akın ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu törene katılanların ve halkın bayramını kutlarken, İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrağın çekilmesi ile devam etti. Valilik ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından Valilik Makamında tebriklerin kabulü gerçekleştirildi ve sonrasında kutlama programına geçildi.
Vali İbrahim Akın ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun törene katılanların ve halkın bayramını kutlaması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Tarih Öğretmeni Recai Yağmur tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılması, öğrenciler tarafından şiirler okunması, Mehteran gösterisi ve Anadolu Ezgileri Halk Oyunları ile devam eden program tören geçişi ile sona erdi.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Vali İbrahim Akın ve eşi Saliha Akın, Jandarma Gazinosu’nda resepsiyon verdi, tebrikleri kabul etti. 
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Askerlik Şubesi önünden başlayan Cacabey Meydanına kadar yoğun katılımla gerçekleştirilen, ve Cacabey Meydanı’ndaki Atatürk Anıtının önünde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile sona eren Fener Alayı’na Vali İbrahim Akın, Milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, CHP İl başkanı Baran Genç, İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen, MHP İl Başkanı Arif Kılıç,  il protokolü, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri ile gençler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. (HABER: BEYHAN BALLI)