15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri bugün başlıyor…

KIRŞEHİRLİLER DEMOKRASİ NÖBETİ’NDE BULUŞACAK

Milli Birlik Yürüyüşü yapılacak Kırşehirliler, bir kez daha ülkemizi hainlere teslim etmeyeceğimizin mesajını verecek…

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği hain darbe girişimine karşı kahramanlık destanları yazan Kırşehir, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliklerinde bir kez daha biraraya gelerek Demokrasi Nöbeti tutacak.
Hain FETÖ örgütünün 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği ve 249 vatandaşımızın şehit, 2196 vatandaşımızın da yaralandığı kanlı darbe girişiminin ardından sokaklara çıkan ve Cacabey Meydanı’nda 27 gün Demokrasi Nöbeti tutan Kırşehirliler ve Türk milleti yeniden tek yürek olmuş ve tarihe altın harflerle yazılmıştı.
Kırşehir Valiliği öncülüğünde, Kırşehir Belediyesi’nin de desteğiyle hazırlanan farklı etkinlikler gerçekleştirilirken, 15 Temmuz akşamı saat 21.30’da Cacabey Meydanında düzenlenecek programlarla şehitler ve gaziler saygı ile anılacak.
Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanan FETÖ mensuplarının 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin yıldönümü olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Kırşehirliler yine ayakta olacak.
İhanet çetesi FETÖ’nün gerçekleştirdiği darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren kahramanca duruşu ile büyük takdir toplayan Kırşehir, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümünde Kırşehir Valiliği’nin hazırladığı etkinliklerle tarihi günü anacak.
Ahmet Yesevi Camii’nde mevlid-i şerif okunması, Askerlik Şubesi önünden saat 20.30 başlayacak Milli Birlik Yürüyüşü saat 21.30 Cacabey Meydanı’nda sona erecek. Cacabey Meydanı’nda Türkiye’de yaşanılan kahramanlıkların anlatıldığı şiir, tiyatro, slayt ve mehteran gösterisi düzenlenecek.
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri bugün başlıyor. Kırşehir Valiliği tarafından hazırlanan programa göre bugün saat 13.30’da Cacabey Meydanında 15 Temmuz Darbe Girişimi Fotoğraf Sergisi açılacak. Saat 14.30’da ise Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde Dini İstismar eden Terör Örgütleri İle Mücadele Konulu bir panel gerçekleştirilecek.
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri çerçevesinde yarın saat 11.00’de il Müftülüğü Konferans Salonunda 15 Temmuz’da “Ne Oldu?” konulu konferans verilecek.
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Pazar Günü saat 11.00’de 15 Temmuz Şehitlerinin Kabirlerinin ziyaretiyle devam edecek.
15 Temmuz 2016 tarihinde hain FETÖ terör örgütünün gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında hainlere karşı bedenini siper eden, Türkiye’deki 248 şehidimizden Kargın Yenice Köyü’nden Gökhan Yıldırım ile yine Kaman Kurancılı’daki Ayhan Keleş’in kabirleri ziyaret edilecek ve dualar okunacak.
Saat 12.00’de şehrimizdeki Hoca Ahmet Yesevi Camiinde şehitlerimizin ruhu için mevlidi şerif ve hatim duaları okutulacak ve katılımcılara ikramlarda bulunulacak.
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri ise Pazar günü saat 20.00’de Askerlik Şubesi önünde toplanmayla başlayacak. Askerlik Şubesi önünden Ankara Caddesi ve Cacabey Meydanı arasında Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Saat 21.00’de ise Cacabey Meydanında 15 Temmuz Darbe Girişimi Konulu film ve slayt gösterimi sunulacak.
Cacabey Meydanındaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayacak. Kur’an-ı Kerim Tilaveti, protokol konuşmaları, şiirler okunması ve Mehteran gösterisiyle devam edecek kutlamalar sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı tarihi konuşma canlı olarak yayınlanacak.
Etkinlikler gece 00.13’te tüm camilerde selaların okunmasıyla devam edecek.
KIRŞEHİRLİLERE DAVET
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, darbe kalkışmasının gerçekleştiği ilk andan itibaren Kırşehirlilerin 15 Temmuz Cacabey Meydanı’na çıkarak demokrasiye ve milletin seçtiklerine sahip çıktığını söyledi.
“O karanlık geceyi ve o gün bu ülke için şehit ve gazi olan kahramanları “Unutmayacağız, unutturmayacağız” diyen Başkan Bahçeci, şöyle konuştu:
“15 Temmuz 2016’da tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırşehir’imizde de bu hainliğe karşı dimdik ayakta durdu. Kırşehir’in kahraman evlatları vatanına, bayrağına sahip çıktı. O karanlık gecenin yıldönümünde bir kez daha bir araya geleceğiz, vatan hainlerine bir kez daha ‘Biz her zaman burada olacağız, bu kutsal ülkeyi asla hainlere teslim etmeyeceğiz diyeceğiz. Bu vesile ile 15 Temmuz’da tüm Kırşehirli hemşerilerimizi Cacabey Meydanı’nda yapılacak Demokrasi ve Milli Birlik Günü programlarına davet ediyorum.” HABER: BEYHAN BALLI