Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu: “Cumhuriyet ve onun değerleri; bizleri özgürlükler ile, adalet ile, demokrasi ile bütünleştiren bir köprü, çağdaş dünyaya açılan büyük bir kapı olmuştur”

Kırşehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılan binlerce kişi Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ve Cumhuriyet’in yılmaz savunucusu olduklarını ortaya koydular.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen fener alayı ve yürüyüş, Askerlik Şubesi önünden başladı. Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Asaf Kayaoğlu, Nuri Araz ve Başar Altuntaş, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri ile muhtarlar başta olmak üzere binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte öğrenciler de Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri taşıdı.
Cumhuriyet Yürüyüşü Cacabey Meydanı’nda son bulurken, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu bir konuşma yaptı. Başkan Ekicioğlu, bütün Türk Milleti’nin ve Kırşehir halkının Cumhuriyet Bayramını kutlayarak şunları söyledi:
“Yüreğimizden hiç dinmeyen Cumhuriyet’in coşkusu ve heyecanıyla sizleri selamlıyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bugün Kırşehir’de sizlerle birlikte, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim diye ifade ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılını kutluyor olmanın büyük coşkusunu ve onurunu yaşıyoruz. Kadını, erkeği, yaşlısı, genciyle dönemin türlü imkânsızlıklarına rağmen inançla, inatla verilen zorlu mücadelenin ardından kurulan Cumhuriyet ve onun değerleri; bizleri özgürlükler ile, adalet ile, demokrasi ile bütünleştiren bir köprü, çağdaş dünyaya açılan büyük bir kapı olmuştur.
“96 yıldan bu yana Cumhuriyetin sunduğu çağdaş ilkelerle yönetilen ülkemizde; kazanımlarımızı korumak, bizi biz yapan ve sarsılmaz bağlarla bağlayan değerlerimizi korumak, yaşatmak ve onun evrensel değerlerine sahip çıkmak bizlerden sonraki nesillere bırakabileceğimiz en büyük mirastır. Laik, demokratik, çağdaş Türkiye’nin güvencesi olan Cumhuriyet’in oluşturduğu özgürlük ortamını her geçen gün daha fazla korumak ve onun evrensel değerlerine daha sıkı sarılmak gerektiğinin bilinciyle, tarihimizin dönüm noktası Cumhuriyetimizin 96. yaşına ulaşmasının heyecanını, onurunu ve gururunu, siz değerli Kırşehirli hemşerilerimle paylaşıyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Yaşasın Cumhuriyet.”
Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı’na Kırşehir halkının Cumhuriyetin yanında ve Ulu Önder Atatürk’ün izinde olduklarını herkese bir kez daha gösterdi. (HABER: BEYHAN BALLI)