16 Ocak 2022 günü Hakkâri Yüksekova 1’inci Jandarma Komando Tabur Komutanlığı emrinde görevli, Kırşehir ili Akpınar ilçesi nüfusuna kayıtlı Sıhhiye Jandarma Uzman Çavuş Ayberk Soyutemiz 16.01.2022 mevzide nöbet tuttuğu esnada meydana gelen silah kazası sonucu şehit düştü.

Kırşehirli şehidimizin acı haberi Kırıkkale Çallıöz Mahallesinde yaşayan baba evine ulaştırıldı. Baba Yakup ve anne Fadime Soyutemiz evlatlarının şehit haberiyle yıkıldı.

Bekar olan 23 yaşındaki şehidimiz Uzman Çavuş Ayberk Soyutemiz'in cenazesi  bugün olumsuz hava koşulları nedeniyle köylülerin de yardımı ile üs bölgesinden alındı ve Hakkari’de düzenlenen törenin ardından Kırıkkale’ye gönderildi.

Şehidimizin cenazesi yarın Kırıkkale Nur Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Kırşehir’in Akpınar ilçesi Hanyeri Sarıkaya köyüne gönderilecek ve buradaki aile mezarlığında son yolculuğuna uğurlanacak.

“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak şehidimize Allah'tan rahmet kederli ailesine, sevenlerine, Türk silahlı kuvvetlerine ve Aziz Türk milletine başsağlığı dileriz.  (HABER: BEYHAN BALLI)