Kırşehirli hemşerimiz Şair, Yazar Mehmet Kahvecioğlu 17 Ocak 2020 tarihinde Balıkesir Türk Musiki Derneğince düzenlenen Balıkesir Türk Müziği Korosuna katıldı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Kahvecioğlu bir Kırşehir çocuğu olarak bu durumdan fazlasıyla memnun olduğunu ve çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ülkemizin çeşitli illerinde düzenlenen etkinliklere elinden geldiğince katılmaya çalıştığını ifade etti.
Kahvecioğlu, “1982 yılında Balıkesir’ de Sıtkı Sahil hocamız tarafından kurulan bünyesinde Çocuk Korosu, Gençlik Topluluğu ve Türk Müziği Korosunu barındıran Balıkesir Türk Müsiki Derneğince 17 Ocak 2020 tarihinde düzenlenen etkinliğe katıldım. Etkinlik şahsım ve memleketim Kırşehir açısından çok olumlu geçti ve tanıtıcı oldu. Programda sözleri bana, müziği Sayın Sıtkı Sahil hocamıza ait olan eserlerimden “Her Gün Bu Acıyla“ adlı eserim solist arkadaşımız Sayın Atik Sahil tarafından, “Bütün Papatyalar Seviyor Derken“ yine Müziği Sayın Sıtkı Sahil Hocamıza ait adlı eserim solist arkadaşımız Sayın Oğuzhan Kargun tarafından okunmuştur. Şahsıma büyük ilgi göstererek Balıkesir Türk Müsiki Derneğince organize edilmiş olan programa davet eden ve eserlerimin okunmasına vesile olan kıymetli Hocam Sayın Sıtkı Sahil nezdinde Balıkesir Türk Musiki Derneğindeki tüm sanatçı arkadaşlara çok teşekkür ederim” dedi.
Şair Mehmet Kahvecioğlu çalışmalarına devam ettiğini bu çalışmalardaki en büyük amacının Türk Müziğine yeni eserlere vesile olmakla beraber Kırşehir’ in tanıtılması olduğunu beyan etti.
Kırşehirli hemşerimiz Şair, Yazar Mehmet Kahvecioğlu’nun yazdığı ve Sıtkı Sahil’in bestelediği “Bütün Papatyalar Seviyor Derken” şiirini “Kırşehir Çiğdem” okurlarıyla paylaşıyoruz:

Bütün papatyalar seviyor derken;
Fallara bırakma bir şeyler söyle...
Seviyor, sevmiyor diye sorarken;
Fallara bırakma bir şeyler söyle...

Hep yarı aralık gönlüme gönlün,
Sanki bir bilmece, ömrûme ömrûn,
Tenini, kokunu özlerken her gün,
Fallara bırakma bir şeyler söyle...

Sevgiyle boynuna sarılmak varken,
Her yerde seninle görülmek varken,
Bu âşık kim diye sorulmak varken,
Fallara bırakma bir şeyler söyle...

Ne olur sevgilim düşün yarını,
Bu büyük sevdânın, kurtar varını,
Vâkit geç olmadan ver kararını,
Fallara bırakma bir şeyler söyle...

(HABER: BEYHAN BALLI)