24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ da meydana gelen deprem felaketi bütün ülke genelinde büyük korku ve endişe yaratırken, doğal afetlerin yol açtığı yaraların sarılması ve olumsuz sonuçların en aza indirilmesi adına, Vali İbrahim Akın’ın yönlendirmesiyle Kırşehir il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından deprem-afet bölgesi için açılan yardım kampanyasında toplanan yardımlar Elazığ’a gönderildi.
Ahilik Değerleri Eğitimi ADEP kapsamında depremden etkilenen bölgelerdeki öğrencilerimize yalnız olmadıklarını göstermek ve öğrenciler arasında kardeşlik ve paylaşım ruhunu geliştirerek, birlik ve bütünlüğü sağlamak amacıyla "Kırşehirli Genç Ahiler Elazığlı Kardeşlerinin Yanında Projesi" hazırlandı.
Bu projeye ilimizdeki okullarda katkı sunarken, proje kapsamında öğrencilere empati yaparak, gerçek manada sosyal bir çalışma içerisine girilmiş ve aktif katılımlar gerçekleştirildi. Ayrıca öğrenciler afet bölgesindeki kardeşlerine duygularını içeren bir mektup yazmışlar ve temel kırtasiye ihtiyaçlarının bulunduğu birer okul çantası hazırladılar.
Proje kapsamında toplam 2 bin 111 adet okul çantası öğrencilerimize gönderildi. İlimizde yardım amaçlı düzenlenen bu projenin yürütülmesine destek sağlayan ekibe, duyarlılık gösteren öğrencilere ve velilere, ilgili tüm öğretmenlerimize ve okul idarecilerimize ayrıca teşekkür edildi. (HABER MERKEZİ)