İzmir’de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 105 olurken, Bayraklı ilçesinde oturan Kırşehirli hemşehrimiz Zafer Altunsaray ve eşi Nurhan Altunsaray’ın enkaz altında kalarak can verdikleri bildirildi.
Kırşehir’de uzun yıllar Nasuhdede Mahallesi’nde yaşayan ve ardından İzmir’e göçen 62 yaşındaki Zafer Altunsaray ve eşi Filiz Altunsaray Cuma günü meydana gelen depremde enkaz altında kaldı. 
Bayraklı, Özkanlar bölgesindeki Rıza Bey Apartmanı’nın ikinci katında depreme yakalanan öğretmen Zafer ve Filiz Altunsaray ailesinin umutlu bekleyişi üzüntü ile bitti ve çiftin cansız bedenine Pazartesi gecesi ulaşıldı.  
İzmir depreminde hayatını kaybeden 105 kişi arasında bulunan ve aslen Körpınarlı olan Zafer ve Filiz Altunsaray’ın vefatı Kırşehir ve İzmir’deki yakınları ve sevenlerini derin üzüntüye sevk etti.
Eski Kırşehir Devlet Hastanesi idare memurlarından ve Kırşehirspor’da uzun yıllar futbol oynayıp, teknik direktörlük yapan ve “Pilli Cemal” olarak tanınan merhum Cemal Altunsaray’ın oğlu, beş çocuğunun en büyüğü olan Zafer Altunsaray, öğretmen olarak emekli olduktan sonra İzmir’e yerleşmişti.
Dilan ve Emrah adlı iki çocuğu ve torunları bulunan Zafer ve Filiz Altunsaray’ın İzmir’de toprağa verileceği bildirildi. 
Bu arada Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da bir açıklama yaparak, “Umutlarımız, ne yazık ki kedere dönüştü. İzmir depreminde Rıza Bey Apartmanı'nda hayatını kaybeden hemşehrimiz, arkadaşımız Zafer Altunsaray ve eşi Filiz Altunsaray'a Allah'tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.”
“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak hemşehrilerimiz Zafer ve Filiz Altunsaray ile depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. (HABER: BEYHAN BALLI)