Kırşehir’in de aralarında bulunduğu ülkemizin pek çok bölgesinde bugün elektrik kesintileri yaşandı. 
Kesintilerin yatırım tesislerinin devreye alınması, arıza onarım ve bakım gibi nedenlerle yaşandığı belirtilirken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle, kısmi elektrik kesintilerinin yaşandığını ancak ülke genelinde sonlandırıldığını açıkladı. 
Kırşehir’de bugün saat 10.35 ile 11.55 arasında elektrik kendisini yaşanırken, Kırşehir’in sorumlu olan MEDAŞ A.Ş., kesinti öncesi bir açıklama yaparak abonelerini bilgilendirdi.
MEDAŞ’ın açıklamasında, “TEİAŞ kaynaklı tüm Türkiye geneli elektrik kesintisi yaşanmaktadır. Bu kesintilerden hizmet bölgemizde yer alan Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir ve Kırşehir illerimiz de etkilenmektedir. Alınan bilgiye göre kesinti süreleri 1-1,5 saat aralığında olacaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi günler dileriz” denildi.
Bu arada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan, bazı kentlerde meydana gelen elektrik kesintileriyle ilgili yazılı açıklama yapıldı.
Açıklamada, son zamanlarda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle elektrik talebinde aşırı bir artış meydana geldiği vurgulanarak, "Artan talep nedeniyle son birkaç haftada elektrik tüketiminde Cumhuriyet tarihinin rekor seviyelerine ulaşılmıştır. Ulusal elektrik altyapımız artan taleplerin karşılanması için maksimum seviyede üretime devam etmektedir. Ancak son zamanlarda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle elektrik tedarikinde kısmi kesintiler yaşanmıştır. Kesintilerin yaşandığı bölgelere acil müdahale ekipleriyle ilk müdahaleler yapılmış olup, an itibariyle ülke genelinde kesintiler sonlandırılmıştır" denildi. (HABER MERKEZİ)