İstanbul’daki Kırşehirli hemşehrilerimizden, Ahilik Vakfı’nın kurucusu rahmetli ağabeyimiz Galip Demir’in kıymetli oğlu Süleyman Demir ile eski Kılıçözü Sanayi Sitesi esnaflarından, Kırşehirspor’da uzun yıllar yöneticilik yapan, yeşil-beyazlı ekibimize gelir temin etmek için ünlü bozlak ustamız Neşet Ertaş’la Almanya’da bilmem kaç kez geceler düzenleyen ve bu yıl kaybettiğimiz hemşehrimiz Mevlüt Adıgüzel’in oğlu Kadir Adıgüzel’i bilen bilir.

Kırşehir adının geçtiği her yere koşan, hemşehrileri için her türlü fedakârlığı yapan Süleyman Demir işi gereği İstanbul’da yaşasa da gönlünün hep Kırşehir’de olduğunu, hatta bir ayağının Kırşehir’de olduğunu bilenlerdenim. Ailesinin ve çocuklarının kendisinden sonra da Kırşehir’den kopmaması için bazı yatırımlarını Kırşehir’de yapması da onun bu amacının bir gereği olsa gerek.

Sade Ofset’in sahibi Süleyman Demir ile Adıgüzeller Şirketler Grubu’nun sahibi Kadir Adıgüzel hemşehrilerimiz her ay mutlaka baba ocağı Kırşehir’e gelirler. Eş-dost ve yakınlarının iyi gününde, kötü gününde yanlarında olurlar.

Süleyman Demir ile Kadir Adıgüzel’in Kırşehir’den İstanbul’a eğitim için giden nice başarılı öğrencilerimizin barınma ve diğer ihtiyaçlarının çözümü için büyük destek verdiklerini biliyor ve bu örnek davranışlarından dolayı her iki hemşehrimizi de kutluyorum.

Süleyman Demir, Kadir Adıgüzel, Anadolu Traktörleri’nin kurucusu hemşehrimiz Refik Yücesan, Tahir Canatan ve Hüseyin Köksal gibi pek çok Kırşehirli hemşehrilerimiz İstanbul’da her 15 günde bir mutlaka bir araya gelirler, rahmetli Şemsi Yastıman hemşehrimizin 1960’lı yıllarda başlattığı, bugün de Kırşehir Belediyesi’nin düzenleyerek canlı tutmaya çalıştığı “Helebişciler Gecesi” gibi etkinlik ve geceler düzenleyerek İstanbul’daki yeni kuşak Kırşehirli hemşehrilerimize bu geleneği yaşatmaya çalışıyorlar.

Özellikle Süleyman Demir ile Kadir Adıgüzel hemşehrilerimiz Şemsi Yastıman’ın deyimiyle Kırşehir’in değnekçisi olma görevlerini yerine getirmeye gayret ediyorlar.

İşte gerçek Kırşehirlilik, hemşehrilik Süleyman Demir ile Kadir Adıgüzel’in yaptıkları gibi olsa gerek.

Ne diyelim bu kıymetli hemşehrilerilerimize. Her şey gönüllerince olsun. 

*SALİH GÜNER