Başkan Bahçeci, Bağbaşı’ndaki “Mahalle Buluşması”nda konuştu:

“Kırşehir’in elli ve yüzyıllık geleceğini planlıyoruz”

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Mahalle Buluşması” programı kapsamında Bağbaşı Mahallesinde vatandaşlarla buluşarak talep ve sorunlarını dinledi.
Başkan Bahçeci, Bağbaşı TOKİ Parkı’nda gerçekleşen programda mahalle sakinlerinin sorunlarını, taleplerini görüş ve önerilerini diledi.
10 yıllık görev süresi içinde yaptıkları çalışmaları, projeleri ve hizmetleri anlatan Başkan Bahçeci, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Mahalle toplantılarımız devam ediyor. Bağbaşı mahallemizde muhtarımız ve ekibimizle birlikte toplantı yapıp herkesi dinledik, yapılması gereken çalışmaları istişare ile belirledik. Biz on yıldır sizlere hizmet ediyoruz. Bağbaşı TOKİ konutlarının yapılmasında, kentsel dönüşüm gerçekleşmesinde imzamız var. Kırşehir’imizde alt yapısından, üst yapısına kadar her alanda çok önemli değişikliklere imza attık. Yaptığımız hizmetleri sizlerin desteği yaptık. Sizin desteğiniz olmasa bunların hiçbirini yapamazdık. Çarşı alt yapısını yaparken bizleri çok eleştirdiler, otobüsler halkımızın hizmetine başladı. Pırıl pırıl çarşı merkezimiz, ağaçlar, çiçekler hepsi çok güzel oldu. Daha güzel olacak hiç merak etmeyin. Biz bu şehrin gelecek elli yılını, ve yüz yılını planlıyoruz. Bunun herkesin görmesini ve anlamasını beklemiyoruz. Çoğunluk itibari ile desteğinizi biliyoruz bundan dolayı teşekkür ediyorum. Bağbaşı Mahallesi bizim en önemli mahallemiz. Üniversitemizin olduğu, kentsel dönüşüm yaptığımız, Neşet Ertaş’ın mezarının olduğu bir mahalle. 2009 yılında ne demiştim burada kentsel dönüşüm yapacağız, kalan kısımları için de imara planı yapacağız demiştim. İmar planını da yaptık bitirdik. Çevre yolunun alt tarafları Kırşehir’in yeni yerleşim alanları olacak. Yeni şehir buralara kurulacak. Aqupark projemizi tamamladık, imkânlar el verdiğinde başlayacağız. Akbayır tepesine Japon ve Türk Bahçesi yapıyoruz.
“Allah devletimize zeval vermesin. Allah Recep Tayyip Erdoğan’a zeval vermesin. Cumhurbaşkanımızı korusun. Büyük bir ekonomik mücadele veriyoruz hepimiz. 15 Temmuz’da başarılı olamadılar. Darbelerle Türkiye’yi kontrol altına alamadılar. Para ile Türkiye’yi masa oturturuz diyorlar ama başaramayacaklar. Belki biraz daralıyoruz, sıkılıyoruz hepimiz etkileniyoruz bundan ama bugün pes edersek çocuklarımızın geleceği karanlık olur, onun için bugün dik durmak zorundayız. Cumhurbaşkanımız da dik duruyor. Türkiye neler atlatmadık ki bunu atlatmayacak. Allah’ın izini ile 15 Temmuzda o kurulan tuzakları siz bozdu iseniz ve devletimiz, ülkemiz daha güçlü bu süreçten çıktı ise inşallah bu ekonomik mücadeleden de daha güçlü bir şekilde çıkacak. Hiç endişeniz olmasın, duanızı eksik etmeyin.
“Biz Bağbaşı Mahallesi’nin bütün sorunları ile ilgileniyoruz. Muhtarımız mahallenin sorunları ile ilgileniyor. Kentsel dönüşüm sırasında da çok dik durdu. Biz işini yapanı Allah için seviyoruz. İşini yapmayanlarla problemlerimiz var. Mahallelerimizi her yıl dolaşıyoruz. Bize ileteceğiniz neler var onları dinliyoruz. Devam eden TOKİ inşaatı ocak ayı içinde bitecek, Mart ayında da içine geçilecek. Çarşıya giden yol da bölünmüş yol olarak projesini TOKİ’ye verdik. İnşaatların bitmesi ile birlikte kaldırımı aydınlatması, bisiklet yolu her şeyi tam bir şekilde bitecek. İnşallah bahara kadar bunu tamamlayacağız. Bağbaşı Mahallesi hanımlarının en çok istediği bizden marketin yapılması. TOKİ’nin iki tane ticari alanı var, onları iki tanesini ihaleye çıkardı. 16 Ekimde ihalesini yapacak. Bağbaşı futbol sahasının olduğu yamaçlara belediye olarak dükkânları biz yapıp kiraya vereceğiz.”
Konuşmanın ardından mahalle sakinlerinin sorularını cevaplayan Başkan Bahçeci, vatandaşlardan gelen talep şikâyet ve önerileri de alarak katılımlarından dolayı mahalle halkına teşekkür etti. (HABER MERKEZİ)