6 Aralık 1996 tarihinde hayatının en verimli çağında kaybettiğimiz, Kırşehir’in yetiştirdiği değerli insan, dürüstlük timsali, adına türküler yakılan hemşehrimiz Prof. Dr. Mehmet Ali Altın ölümünün 24. yıldönümünde ailesi ve sevenleri tarafından 6 Aralık Pazar günü Ankara’daki mezarı başında anıldı.
Mehmet Ali Altın 1995 yılında Anavatan Partisi’nden Kırşehir Milletvekili seçildi. Kırşehir ve Kırşehirlilere daha yararlı olacağı en verimli çağında amansız hastalığa yakalanan Altın, ders verdiği üniversitede pankreas kanserine yakalandı ve bir süre tedavi gördükten sonra, genç yaşta 6 Aralık 1996 tarihinde henüz 46 yaşındayken aramızdan ayrıldı.
“Kırşehir’in Altın Oğlu” olarak anılan Doktor Mehmet Ali Altın, Neşet Ertaş’ın o unutulmaz dizelerinde “İnsanlıktır onun yolu, Yüreği insanlık dolu, Kırşehir’in Altın oğlu, Prof. Dr. Mehmet Ali Altın” olarak yerini almış, yıllarca dilden dile, gönülden gönüle Kırşehirlinin yüreğine dokunmuştu. 
Sosyal demokrat çizgide yetişip büyümüş, okumuş doktor olmuş, profesör olmuş, Kırşehirlilere ve tüm insanlara yaptığı hizmetlerle anılan Prof. Dr. Mehmet Ali Altın, önce Hacettepe Üniversitesi’nde, ardından Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. Mesleki kariyerine Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam ederken, aynı hastanede başhekimliğe kadar yükselen Prof. Dr. Mehmet Ali Altın, mesleki kariyerinde çalışkanlığı ve hemşehrilerine düşkünlüğü ile tanınıyordu.
Kırşehir milletvekili iken amansız bir hastalığa yakalanan ve 1996 yılında çok genç yaşta vefat eden Dr. Mehmet Ali Altın’ın ölümü, her Kırşehirli gibi büyük usta Neşet Ertaş’ı da derinden üzmüştü. 
Neşet Ertaş, Dr. Mehmet Ali Altın’ı şu dizeleriyle anlatmıştı:

Çarığınan köyünden gelen
Tıp okuyup doktor olan
Hastanın halından bilen
Doktor Mehmet Ali Altın

İnsanlık kaynıyor kanı
Hizmet vermektir her anı
Kardeş bilen tüm insanı
Doktor Mehmet Ali Altın

İnsanlıktır onun yolu
Yüreği insanlık dolu
Kırşehir’in altın oğlu
Doktor Mehmet Ali Altın

O hep insanları sevmiş
Bencilliği çoktan kovmuş
Sanki hizmet için doğmuş
Doktor Mehmet Ali Altın

Oturup yerinde durmayan
Hiç bir insanı kırmayan
Kimseden çıkar görmeyen
Doktor Mehmet Ali Altın

Köyü Yağmurlu Obası
Nur olsun doğuran anası
Yoksul fakirler babası
Doktor Mehmet Ali Altın

Nice acıları tadan
Acı demiyerek yutan
Lütuftur bize Tanrı’dan
Doktor Mehmet Ali Altın

Garibim iyiliği çoktur
Bartıl yemez yüzü aktır
Bakana yakışan doktor
Sayın Mehmet Ali Altın

Ölümünün ardından 24 yıl geçmesine rağmen hâlâ unutamadığımız “Kırşehir’in Altın Oğlu” Prof. Dr. Mehmet Ali Altın, ölüm günü olan 6 Aralık Pazar günü Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabri başında ailesi ve sevenleri tarafından okutulan mevlid-i şerif’le anıldı.
“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak Mehmet Ali Altın’ı ölümünün 24. yılında bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyor, ruhu şad, mekânı cennet olsun diyoruz. (HABER: SALİH GÜNER)