6 Aralık 1996 tarihinde hayatının en verimli çağında kaybettiğimiz, Kırşehir’in yetiştirdiği değerli insan, dürüstlük timsali, adına türküler yakılan hemşehrimiz Prof. Dr. Mehmet Ali Altın ölümünün 25. yıldönümünde ailesi ve sevenleri tarafından dün Ankara’daki kabri başında dualarla anıldı.
Mehmet Ali Altın 1995 yılında Anavatan Partisi Genel Başkanı Mesut Yılmaz tarafından bizzat milletvekili adayı gösterildi ve milletvekili seçildi. Ardından DYP ile kurulan ANAYOL Hükümeti’nin Başkanı Mesut Yılmaz’ın Çevre Bakanlığı görevi teklif ettiği Mehmet Ali Altın, rahatsızlığı nedeniyle bunu kabul edememişti. 
Kırşehir ve Kırşehirlilere daha yararlı olacağı en verimli çağında amansız hastalığa yakalanan Altın, ders verdiği üniversitede pankreas kanserine yakalandı ve bir süre tedavi gördükten sonra, genç yaşta 6 Aralık 1996 tarihinde henüz 46 yaşındayken aramızdan ayrıldı.
“Kırşehir’in Altın Oğlu” olarak anılan Doktor Mehmet Ali Altın, Neşet Ertaş’ın o unutulmaz dizelerinde “İnsanlıktır onun yolu, Yüreği insanlık dolu, Kırşehir’in Altın oğlu, Prof. Dr. Mehmet Ali Altın” olarak yerini almış, yıllarca dilden dile, gönülden gönüle Kırşehirlinin yüreğine dokunmuştu. 
Sosyal demokrat çizgide yetişip büyümüş, okumuş doktor olmuş, profesör olmuş, Kırşehirlilere ve tüm insanlara yaptığı hizmetlerle anılan Prof. Dr. Mehmet Ali Altın, önce Hacettepe Üniversitesi’nde, ardından Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. Mesleki kariyerine Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam ederken, aynı hastanede başhekimliğe kadar yükselen Prof. Dr. Mehmet Ali Altın, mesleki kariyerinde çalışkanlığı ve hemşehrilerine düşkünlüğü ile tanınıyordu.
Kırşehir milletvekili iken amansız bir hastalığa yakalanan ve 1996 yılında çok genç yaşta vefat eden ve ölümünün ardından 25 yıl geçmesine rağmen hâlâ unutamadığımız “Kırşehir’in Altın Oğlu” Prof. Dr. Mehmet Ali Altın, ölüm günü olan 6 Aralık Pazartesi (dün) Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabri başında ailesi ve sevenleri tarafından okutulan mevlid-i şerif’le anıldı.
“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak Mehmet Ali Altın’ı ölümünün 25. yılında bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyor, ruhu şad, mekânı cennet olsun diyoruz. (HABER: SALİH GÜNER)