Vali Akın, “Yılın Ahisi” Eroğlu’na şed kuşatarak ödülünü verdi

KIRŞEHİR’İN AHİSİ: SARAÇ MEHMET EROĞLU

Pazartesi günü başlayan 33. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Vali İbrahim Akın Kırşehir’de “Yılın Ahisi” seçilen Uzun Çarşı esnaflarından Saraç Mehmet Eroğlu’na şed kuşatarak ödülünü verdi.
Kuran-ı Kerim tilaveti ve yapılan dua ile başlayan programda İlin Ahisi seçilen Saraç Mehmet Eroğlu’na Vali İbrahim Akın şed kuşatarak ödülünü verirken, İlin Kalfası seçilen mobilyacı Ahmet Kaya’ya Milletvekili Mustafa Kendirli, İlin Çırağı seçilen oto elektrikçisi Mehmet İnan’a da Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ödülünü verdi.
Vali İbrahim Akın, programdan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Ahilik kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak maksadıyla düzenlenen 33. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında seçilen İlin Ahisi, İlin Kalfası ve İlin Çırağını kutluyorum. Kendilerine bugün Şed Kuşatarak ödüllerini verdik. Meslek hayatlarında yakaladıkları bu başarılarının devamını diliyorum.” dedi.
Ödül töreninin ardından Vali İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk ve Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz Uzun Çarşı esnafını gezerek esnaflara karanfil, içerisinde maske ve kolonya gibi hediyeler bulunan çantalardan ve üstünde Ahilik Öğütleri yazan belgeler dağıttılar.
Bu arada Esnaf Bayramı kutlamaları yarın yapılacak etkinliklerle devam edecek. Saat 11.00’de Ağalar Konağı’nda “Unikop Rektörler Buluşması” ile başlayacak. Rektörler Buluşması”na KOP (Konya Ovası Projesi) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş ile  Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ’nun katılması bekleniyor.
Etkinliğin ardından Esnaf Bayramı kutlamalarına geçilecek. Saat 13.45’te Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde Belediye Mehteran Gösterisi ile açılacak program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam edecek.
Protokol konuşmalarının ardandan saat 15.15’te Ödül Töreni başlayacak. Yılın Çırağı, Yılın Kalfası ve Yılın Ahisi’ne ödülleri verilecek. Tören Ahilik Hizmet Ödülü ve Ahilik Onur Ödülü verilmesi ile sona erecek.
Ahilik Haftası etkinlikleri Cumartesi günü Kırşehir genelinde Alışveriş Festivali ve Pazar günü misafirlere şehrin gezdirilip yolcu edilmesi ile sona erecek. (HABER: BEYHAN BALLI)