ÜLKELERİNDEKİ savaştan kaçarak ülkemize sığınan sığınmacılardan birçoğu Kent Parkı adeta kuşatırken, birçoğu da çarşıda pazarda dilenerek vatandaşları tedirgin etmeye başladı.

Kırşehir’de birçoğu yabancı, bir kısmı da çevre il ve ilçelerden gelenler halkın dini duygularını istismar ederek çocukların ellerinde mendil satıyormuş gibi dilenmeleri tepkilere yol açıyor.

Kırşehir’de vatandaşlar “Devletimiz yabancılar her türlü ihtiyaçlarını karşılıyor, ama onlar hala dileniyor. İnsanların dini ve vicdanı duygularını istismar ediyor. Mültecilerin böyle bir şeyler yapmalarına yetkililer neden sessiz kalıyor. Kırşehir kendi içindeki fakirleri koruyup kollayamazken, dilenen ya da dilenmeyi meslek edinenlere yardım yapıyor. Kırşehir’in işlek caddelerinde iki de bir önümüze çıkan dilencilerden bıktık” dediler.

Öte yandan, şehrin her tarafı dilenciden geçilmezken, Belediye Zabıtası’nın bu konuda hiçbir şey yapmaması da halkın yoğun tepkilerine neden oluyor. Ayrıca Kırşehirliler Belediye’nin yaptığı ve vatandaşların nefes alabilecekleri Kent Park’a aileleriyle birlikte gidemediklerini, sebebinin de mültecilerin burayı da istila etmeleri olduğunu söylediler. (HABER: NECLA BAĞCI)