Milletvekili Mustafa Kendirli: 

“Kırşehir’e hizmet ederken,
Ahi Evran Hazretlerine 
layık olmaya çalışacağız”

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, dün başlayan ve Pazar günü sona erecek 34. Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, Kırşehir’e hizmet ederken, Ahi Evran’a layık olmaya çalışacaklarını söyledi.
Ahi Evran Hazretlerinin doğumunun 850. yılı olan 2021 yılında, bu topraklarda doğan Ahilik Teşkilatını daha fazla kişiye duyurmak için bu büyük ahlaktan daha fazla kişinin sebeplenmesi için yıl boyunca birçok etkinlik tertip ettiklerini belirten Milletvekili Mustafa Kendirli, mesajında şunları ifade etti: 
“Doğruluğu, dürüstlüğü, helal kazancı, sabrı, kanaati öğreten bir mektep olan Ahilik teşkilatının başkentinde, gönlü güzel insanların şehri Kırşehir’imizde böyle bir etkinliği on yıllarca sürdürmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Gelenekleri ve görenekleriyle büyük bir hazineye sahip Türkiye’mizde Ahilik teşkilatımız da medeniyetimizin en güzel zenginliklerindendir.  Öğreti ve değerleriyle geçmişe ve bugüne ait olan değil, usta-çırak ilişkisiyle geleceği de şekillendirme idealine sahip Ahilik teşkilatı, mesleğe ve hayata dair incelikleri kuşaktan kuşağa aktarmasıyla medeniyetimizin zenginleşerek yaşatılmasında önemli bir yere sahiptir. 
“Temelleri 13’üncü yüzyılda atılan Ahilik, asırlar boyunca farklı meslek grupları arasında geleneğini yaşatırken, Anadolu’nun zenginleşmesine, ekonomik hayatın canlanmasına, iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik gibi değerlerin ticari hayatta kendine yer bulmasına vesile olmuştur. Günümüz ticaret insanlarına, esnaf ve sanatkârlarına yol gösteren, ışık tutan öğretilerin sahibi Ahi Evran-ı Veli Hazretlerini dünyaya tanıtmak, asırlar öncesinden bugünün iş insanlarına ışık tutacak öğütlerini herkese duyurmak için de 2021 yılını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın genelgesiyle “Ahi Evran Yılı” olarak kabul ettik.  Ahi Evran Hazretlerinin doğumunun 850. yılı olan 2021 yılında, bu topraklarda doğan Ahilik Teşkilatını daha fazla kişiye duyurmak, bu büyük ahlaktan daha fazla kişinin sebeplenmesi için yıl boyunca etkinlikler tertip ettik. Ancak koronavirüs salgını nedeniyle etkinliklerimizi tam anlamıyla gerçekleştiremesek de Ahilik müessesini dünyaya en doğru şekilde anlattığımıza inanıyorum. 
“Ticaret Bakanlığımızın koordinasyonunda Cumhurbaşkanlığının himayelerinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yürütülen etkinliklerle Ahi Evran Hazretlerini anıyor ve ilkelerini yaşatıyoruz.  
“Kırşehir Ahiliğin merkezidir, Ahilik Teşkilatı’nın başkentidir. Bu bilinçle hareket ederek, kültürümüzün ve şehrimizin tanıtımı için de tüm kesimlerle kardeşlik hukuku çerçevesinde hareket ederek, Kırşehir’imize hizmet ederken, Ahi Evran Hazretlerine layık olmaya çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle 34. Ahilik Haftası’nın hayırlı olmasını diliyor, Ahilik Teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli’yi ve yüzlerce yıldır bu topraklarda Ahilik geleneğini yaşatan bütün rahmetli esnaf ve sanatkârlarımızı saygıyla yâd ediyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)