Saatlerin geri alınmaması nedeniyle Kırşehir’de sabahın karanlığında yürüyerek okullara gitmek zorunda kalan öğrenciler başıboş köpeklerden tedirgin oluyorlar. 

Şehrimizde özellikle kenar mahallelerden çarşıya gelen, özellikle Medrese Mahallesi, Yenice Mahallesi, Basın Anıtı, Kervansaray Mahallesi, Aşıkpaşa Mezarlığı civarı, Bağbaşı Mahallesi TOKİ konutları civarı, Güldiken Mahallesi ve Güneykent bölgesinde sürüler halinde gezen başıboş köpekleri gören öğrenciler tedirgin olurken, birçok öğrenciyi de okullarına anne ve babaları götürüp getirdiği gözlemleniyor.

Mahallelerde başıboş köpek sayısında her geçen artış yaşandığını ifade eden mahalle sakinleri, köpekler nedeniyle öğrencilerin zor anlar yaşadığını, öğrencilerin okula yalnız gidemediklerini aktarırken, yetkililerin bu sorunu mutlaka çözümlemesi gerektiğini ifade ettiler.

Son günlerde bazı illerde köpek saldırıları nedeniyle yaralanan öğrenci sayısının arttığını belirten Kırşehirliler, “Sayıları her geçen gün artan başıboş köpeklere artık bir çözüm bulunmalı. Çünkü sabahın karanlığında okula giden bilhassa küçük yaşlardaki çocuklarımız ve öğrencilerimiz korkuyor. Bu nedenle köpeklerden korktukları için okula gitmek istemeyen öğrencileri aileleri ya servise yazdırıyorlar ya da kendileri götürüp getirmek zorunda kalıyorlar.  Başıboş sokak köpekleri şehrimizin birçok cadde ve sokağında sürüler halinde dolaşıyor. Yalnız çocuklar değil, bizler de bu köpeklerin saldırısından çekiniyor ve korkuyoruz. Kırşehirimizi yönetenlerin bu duruma seyirci kalmayarak bu sorunu çözümlemelerini istiyoruz. Başıboş köpekler görevlilerce toplatılıp, belediyemizin barınağına götürülmeli” diyerek yetkilileri göreve davet ettiler. (HABER: BEYHAN BALLI)