31 Mart seçimlerinde ilimiz merkez ve mahallelerinde muhtar adayı olan kadınlar Vali İbrahim Akın’ı makamında ziyaret etti.
Vali İbrahim Akın, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, neredeyse her mahallede bayan muhtar adayının bulunmasının ilimizin demokratik olgunluğa erişmiş olmasının bir göstergesi olduğunu söyledi.
31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçiminde ilimizde bayanların muhtarlığa aday olmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Vali İbrahim Akın, “Kadınlarımızın muhtar adayı olarak toplumsal ve siyasi hayata katılmaları, ilimizin kültürel ve sosyal açıdan gelişmişliğinin kanıtıdır. Türk milleti olarak, kadınlara büyük değer vermekteyiz. Hayatın her alanında türlü fedakârlıklarla yaşamlarını sürdüren ve bizleri sabırla büyütüp bugünlere getiren kadınlarımıza yaklaşan seçimde başarılar diliyorum. Muhtar olarak görev alacak kadınlar, mahallenin sorunlarına gösterdikleri ilgi ve olaylara pozitif bakış açılarıyla mahalle ve kentin ilerleyişine olumlu yön vereceklerdir. Muhtarlarımız, vatandaş ile devlet arasında köprü vazifesi kuran önemli kişilerdir. İnanıyorum ki seçimi kazanan bayan muhtarlarımız da ilimiz için faydalı işlere imza atacaklardır. Nitekim ilimizde şu anda üç kadın muhtarımız görevi başındadır” dedi.
Bayan muhtar adayları adına konuşan Muhtar Adayı Sevgi Bektaş da, mahallelerine kadın elin değmesi için mücadele ettiklerini söyledi, kendilerine verdiği desteklerden dolayı Vali Akın’a teşekkür etti ve kadın muhtar adayları olarak yapacakları projeleri anlattı.
Ziyaret, Vali Akın ile merkez mahalle bayan muhtar adayları arasında yapılan sohbet ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)