Çiftler ve aileler düğün yapmak için harekete geçti, şehrimizdeki düğün salonları talepleri karşılamakta zorlanıyor…

KIRŞEHİR’DEKİ GENÇLERİN TERCİHİ
DÜĞÜNLERİNİ TEMMUZ’DA YAPMAK 

 Dünyayı ve ülkemizi derinden sarsan ve halen de bir türlü kurtulamadığımız koronavirüs salgını nedeniyle düğünlerini yapamadıkları için aylardır normalleşmeyi bekleyen Kırşehir’deki gençlerin düğünlerini yapmak için Temmuz ayını tercih ettikleri bildirildi.
Kırşehir Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun normalleşme kararları doğrultusunda Kırşehir’de yapılacak düğünlerde davetli sınırlaması 15 Haziran’dan sonra kalkacak. Ancak kapalı alanlardaki düğünlerde kişi başı asgari 6 metrekare alan bırakılacak ve azami 100 davetli çağrılabilecek. 
Kırşehir’de yapılacak düğünlerdeki davetli sınırlamasının 15 Haziran’da kaldırılacağını, ancak 1 Temmuz'dan itibaren nişan ve kına etkinliklerine de izin verileceğini öğrenen Kırşehir’deki çiftlerin düğün, nişan ve kına gecelerini yapmak için 1 Temmuz’u bekleyeceklerini ifade ettiler. 
15 Haziran'dan itibaren gerçekleştirilecek düğünlerde açık veya kapalı mekan fark etmeksizin davetli sınırının kaldırılacağını açıklayan Kırşehir Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, yine açık veya kapalı mekan fark etmeksizin yiyecek-içecek ikramı yapılabileceğini bildirdi. Ancak 15 Haziran'dan sonra kapalı alanlarda yapılacak düğünlerde yine kişi başına en az 6 metrekare alan bırakılması şartı aranacak.
Aylardır düğün hazırlığı yapan, ancak koronivürüs nedeniyle işledikleri düğünü yapamadıkları için sürekli erteleyen çiftler, “Koronavirüs herkesin hayatını olumsuz etkiledi. Tabi en çok ta evlenmek üzere yaklaşık iki yıldır hazırlık yapan bizleri. Bugün, yarın, gelecek ay diyerek sürekli ertelediğimiz düğünleri inşallah bir aksilik olmazsa 1 Temmuz’dan sonra yapmak istiyoruz. Nikâhımızı yaptık, bir türlü düğünümüzü yapamadık. Bu nedenle bizim gibi yüzlerce çift te nişan, kına ve düğünlerini 1 Temmuz’dan sonra yapmak için harekete geçtikleri için şehrimizdeki düğün salonlarında yer bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Bakacağız, salonlarda yer bulamazsak evimizde yapacağız” dediler.
Koronavirüs nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır doğru dürüst iş yapamayan düğün salonu işletmecileri 1 Temmuz’dan itibaren genç çiftlerin düğünlerin adeta akınına uğradı. Taleplere yetişemediklerini belirten düğün salonu işletmecileri, “Biz salonda koronavirüs tedbirlerine uygun şekilde hazırlık yapıyoruz. 2-3 saat bir düğünün hemen ardından ikinci bir düğün yapamıyoruz. Çünkü temizliği ve dezenfekte işlemleri var. Ertelenen düğünlerle birlikte aşırı derecede bir yoğunluk ve talep var.  Düğün yapacakların elini çabuk tutarak sözleşmelerini bir an önce yapmaları gerekiyor” dediler.  
Kırşehir’de düğün salonu işletmeleri başta olmak üzere bu alana iş yapıp hizmet sunan çok sayıda sektörde de ortaya çıkacak talebe yönelik hazırlıklar başladı. Düğün ve nişanlarda belirlenen tüm kurallara eksiksiz riayet edilmesi, masa ve sandalyeler arasında gerekli mesafenin bırakılması ile temizlik, maske, mesafe kurallarına uyulmasının yanı sıra yiyecek ve içecek ikramının ise yapılmaması yönünde karar alındı. 
Azami 100 davetli ile sınırlandırılan düğünlerde kapalı alanlarda ise kişi başı asgari 6 m2 alan bırakılacak. Nişan ve kına gibi etkinliklere ise 1 Temmuz 2021 tarihinden sonra izin verilecek.
Ekonomik olarak ise kuyumculardan tekstilcilere, beyaz eşyacılardan mobilyacılara, konut sektörüne kadar pek çok farklı sektör yapılacak düğünlerden ciddi anlamda getiri sağlıyor. Düğünlerin yapılmaya başlanması ile birlikte tüm sektörlerde büyük bir hareketlilik yaşanacağı ve piyasanın olumlu yönde etkilenmesi bekleniyor. 
Döviz kuruyla birlikte altın fiyatlarının artması da düğün yapacak çiftlerin ailelerini ve yakınlarını zorlayacağı benziyor. Altın, beyaz eşya ve mobilya fiyatlarının geçen yıllara göre aşırı derecede yükselmesi, buna bir de iğneden ipliğe tüm ürünlerin fiyatlarının yüzde 100’lere yakın bir oranda artışın eklenmesi çiftleri ve aileleri adeta kara kara düşündürüyor. (HABER: BEYHAN BALLI)