Havalar ılık geçiyor, ağaçlar tomurcuklandı açtı, açacak!

 

Sigorta sektörü 2023'te 483 milyar liralık prim üretti Sigorta sektörü 2023'te 483 milyar liralık prim üretti

Kırşehir’deki çiftçiler yağmur bekliyor!..

 

Kırşehir, ilçe ve köylerinde günlerdir beklenen yağmur herkesi, özellikle de çiftçileri endişelendiriyor.

Kırşehir'de bu kış beklenen kar ve yağmurun yağmaması ekili alanları olumsuz yönde etkilediği gibi yeraltı su kaynaklarını da büyük oranda etkiledi. Kırşehir’deki baraj ve göletlerdeki su oranı ciddi oranda düşüş gösterdi.

Geçtiğimiz Şubat ayında görülen kar yağışının kısa sürmesi ve beklenen yağmurların bir türlü görülmemesinin çiftçileri sıkıntıyı itiyor.

Günlerdir Kırşehir ve bölgesinde yağmur görülmemesi kuraklık tehlikesi tüm halkı ve özellikle çiftçileri korkutuyor.

Ekili arazilerin ve yer altı kaynaklarının yağmura hasret kaldığını belirten vatandaşlar, zaman zaman Meteorolojiden yağmur yağacağı haberlerinin gelmesine rağmen bunu göremediklerini ifade ettiler.

Kırşehir ve yöresinde Mart ayında hava sıcaklığının hissedilir oranda artması da çiftçileri ve üreticileri endişelendiriyor. Ağaçların tomurcuklanmaya ve sıcak havaların bu şekilde devam etmesi halinde birkaç gün içinde çiçek açmaya başlayacağını belirten vatandaşlar, “Kırşehir her yıl aynı mevsimi yaşanıyor. Şubat ve Mart ayları ılık geçince ağaçlar çiçek açıyor, Nisan ya da Mayıs ayında bir soğuk yaşıyor ve bütün meyve ağaçları kavrulup gidiyor. Meyve üreticileri bol verim alamadıkları için tüketiciler de pahalıya yemek zorunda kalıyor. Umarız bu yıl aynı akıbeti yaşamayız” diye konuştular.

Öte yandan kuraklığın yaşandığı Kırşehir’de birçok köyde vatandaşlar yağmur duasına çıkıyor. Bu çerçevede önümüzdeki günlerde Kırşehir Ulupınar köyünde bulunan Yunus Emre Türbesi’nin bulunduğu Ziyarettepe’de yağmur duası edilecek. (HABER: BEYHAN BALLI)