Ocak-eylül döneminde bina sayısı yüzde 59,5, değer bazında yüzde 86,3, daire sayısı ise yüzde 33,4 artış görüldü. 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2021 ocak-eylül dönemine ilişkin yapı izin istatistiklerini açıkladı. Buna göre söz konusu dönemde belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 36,4 arttı. Aynı dönemde bina sayısı yüzde 59,5, değer bazında yüzde 86,3, daire sayısı ise yüzde 33,4 artış gösterdi. Kırşehir’de yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 497 bin 478 m2 olurken, komşu illerden Nevşehir’de yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 719 bin 956 m2, Niğde’de yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 434 bin 866 m2, Aksaray’da 1 milyon 75 bin 155 m2 ve Kırıkkale’de 502 bin 764 m2 olarak gerçekleşti. 
Belediyeler tarafından bu yılın ocak-eylül döneminde yapı ruhsatı verilen yapıların toplam yüzölçümü 99,2 milyon metrekare iken; bunun 57,2 milyon metrekaresi konut, 23,2 milyon metrekaresi konut dışı ve 18,8 milyon metrekaresi ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti.
Ocak-eylül döneminde yapı ruhsatı verilen yapılarda, kullanma amacına göre en yüksek yüzölçümü payına 69,3 milyon metrekare ile iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 7,7 milyon metrekare ile bir daireli ikamet amaçlı binalar izledi.
Ocak-eylül döneminde verilen yapı kullanma izin belgelerinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre bina sayısı yüzde 13,0 ve değeri yüzde 34,3 artarken, yüzölçümü yüzde 1,3 ve daire sayısı yüzde 1,5 azaldı. 
Son aylarda döviz kurundaki artışla birlikte Kırşehir’de devam eden inşaatlarda ciddi bir yavaşlama meydana geldiği, müteahhit firmalarının sıkıntıda olduğu bildiriliyor. 
Son aylarda döviz kurundaki artışla birlikte Kırşehir’de devam eden inşaatlarda ciddi bir yavaşlama meydana geldiği, müteahhit firmalarının sıkıntıda olduğu bildiriliyor. 
Mimarlar Odası Kırşehir Temsilcisi Mehmet Kurt, döviz kurundaki artışların maliyetlerine büyük çapta etki gösterdiğini, bu nedenle meslektaşlarının yeni proje çizimi yapamadıklarını inşaat firmaları ile müteahhitlerin yeni inşatlara başlayamadıklarını, ellerindeki eski projelerini tamamlamaya çalıştıklarını ifade etti.  (HABER: BEYHAN BALLI)