Vali Akın, Kırşehir halkını kampanyaya davet etti

Kırşehir’de yangın ve 
sel felaketi için yardım 
kampanyası başlatıldı

Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen orman yangınları ile sel afetlerinin oluşturduğu tahribatları gidermek amacıyla AFAD Başkanlığınca başlatılan Yardım Kampanyası ile ilgili Vali İbrahim Akın başkanlığında İl Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.
Valilikte düzenlenen toplantıya Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Mehmet Kılıçarslan ve ilgili kurum müdürleri ile STK temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Akın, son zamanlarda ülkemizin karşı karşıya kaldığı orman yangınları ile sel afetlerinin meydana getirdiği tahribatın giderilmesi ve afetlerden zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin bir an evvel giderilmesi için devletimizin tüm imkânlarını seferber ettiğini, geniş kapsamlı ve gayretli bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.
Cumhurbaşkanlığımızca alınan karar gereği İçişleri Bakanlığımız AFAD Başkanlığınca Yardım Kampanyası başlatıldığını belirten Vali İbrahim Akın, “Vatandaşlarımız hem maddi hem de ayni olarak kampanyaya destek olabileceklerdir. Kampanyaya nakdi yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız “YANGIN” ya da “SEL” yazıp 1866’ya SMS (bir SMS 10 TL’dir) atarak katılabilirler. Vatandaşlarımız ayrıca, müdahale ve iyileştirme çalışmalarında kullanılmak üzere başlatılan “Yangın ve Sel Afeti Yardım Kampanyası”na ilişkin belirtilen banka hesap numaralarına da yardımda bulunabilirler. Aziz Milletimizin en temel vasıfları arasında yer alan, zor zamanlarda birlik ve beraberlik içerisinde afetlerden zarar görenlerin yaralarının sarılması ve ihtiyaçlarının giderilmesi anlayışı ile gerek sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla gerekse bireysel olarak afet sonrasında hızlı bir yardım seferberliğine girilmiştir. Kampanyaya tüm Kırşehirlilerden destek bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
Ayni yardımda bulunmak isteyen hemşehrilerimiz için AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda Cacabey Meydanında Yardım Toplama Noktası oluşturulduğunu ifade eden Vali İbrahim Akın, “Halkımız Ayni Yardım Çadırına yardım malzemelerini getirebilirler. Kampanyaya katkıda bulunacak olan vatandaşlarımız (0386) 213 27 15’i arayarak yardım kampanyasına ilişkin gerekli bilgileri edinebilirler.” dedi. 
Toplantı, Yardım Kampanyasına dair gerekli görüşmelerin yapılması ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)