Gurbetçiler Kurban Bayramı öncesi baba ocağına gelmeye başladı

Kırşehir’de trafik yoğunlaştı

Yaz tatilini ana-baba ocaklarında geçirmek isteyen gurbetteki Kırşehirlilerin şehrimize gelmesiyle birlikte trafikte büyük yoğunluk yaşanıyor.
Yaklaşan kurban Bayramı öncesi yıllık izinlerini kullanmak üzere Kırşehir’e gelen gurbetteki hemşehrilerimizin bir kısmı düğünlerini yapıyor, bir kısmı da aileleri ile birlikte günlerini geçiriyor.
Gurbetçilerin şehrimize gelmesi ile birlikte ana caddelerde uzun araç kuyruklarının olması dikkat çekiyor. Özellikle araç parkında büyük sorun yaşanan gurbetçilerimiz bu konuda Kırşehir Belediyesi’nin gerekli çalışmaları yaparak bu sorunu çözümlemesini istiyorlar.
Ayrıca trafikte yaşanan araç yoğunluğuna karşı Kırşehir Emniyet müdürlüğü ekipleri yoğun kontrollerini sürdürüyor. Şehrin ana cadde ve sokaklarına rastgele araç parkı yaparak trafiği aksatanları önce uyaran trafik ekipleri ardından hem ceza yazıyor, hem de araçları çektiriyor.
Yaz tatillerini geçirmek üzere Kırşehir’e gelen gurbetçilerimiz diğer yandan kışın tüketecekleri sebzeleri kurutmak için Pazar yerinde kurulan yerli pazarından ihtiyaçlarını almaya çalışıyor.
Kurutmalık biber, fasulye, patlıcan gibi yerli ürünleri almayı tercih eden hemşehrilerimize Kırşehir Belediyesi de yardımcı oluyor. Kırşehir Belediyesi yerli üreticilerin satış yapacağı yerleri belirlerlerken, özellikle Cemele Biberi satanlara kimlik kartları vererek, tüketicileri yanıltmak isteyenlerin önüne geçmeye çalışıyor.
Cemele Biberini üretip, satan üreticilerin geçmiş yıllarda başka yerlerde üretilen ve “Cemele Biberi” diye pazarda ürün satmalarına tepki göstermelerini dikkate alan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cemeleliler için Pazar yerinde bir yer tahsis etmesi de ve bunlar için kimlik kartları dağıtması da üreticileri sevindirdi.
Gurbetçilerin gelişiyle birlikte şehrimizde düğünlerin yoğunlaşması da dikkat çekiyor. Kendilerinin ya da yakınlarının düğünlerine katılan gurbetçilerin alışveriş yapmaları da aylardır doğru dürüst iş yapamayan esnafın az da olsa yüzünü güldürüyor. Ancak gurbetçilerin alışveriş sırasında fiyatların çok yüksek olmasından şikayet etmeleri de gözlerden kaçmıyor. (HABER: BEYHAN BALLI)