Kırşehir Valiliği, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 6. ve 22. maddeleri ile bu kanunun uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin 3. maddesi gereğince ilimizde yapılacak olan Açık Yer Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri için kullanılacak miting alanları  açıkladı.

İlgili kanunda ifade edilen şartlara uygun olarak Valilik Makamı tarafından gözden geçirilerek onaylanan Kırşehir’de toplantı ve gösteri yürüyüşü güzergahları alanları şöyle:

1- CACABEY MEYDANI (MİTİNG ALANI)

Toplanma Alanı (1) : Yenice Mahallesi Sanayi Camiinin arkasında, eski sanayi bölgesindeki boş arazide belediye tarafından zemin düzenlemesi yapılmış alan.

Toplanma Alanı (2) : Ahi Stadyumu itfaiye giriş kapısı önünde bulunan alan.

Toplanma Alanı (3) : Medrese Mahallesi Medrese Taksi Durağının önünde bulunan alan.

Yürüyüş Güzergahı (1) : Eski Sanayi Kavşağından hareketle Terme Caddesini takiben miting alanına giriş.

Yürüyüş Güzergahı (2) : Ahi Stadyumu itfaiye giriş kapısı önünden hareketle Mehmet Ali Altın Bulvarını takiben miting alanına giriş.

Yürüyüş Güzergahı (3) : Melikgazi Caddesini takiben Cacabey Caddesinden miting alanına giriş.

Toplantı Alanı : Cacabey Meydanı.

Dağılma Alanı : Mehmet Ali Yapıcı Bulvarı, Aşıkpaşa Bulvarı, Mehmet Ali Altın Bulvarı, Terme Caddesi, Dr. İsmail Yağız Caddesi, Şehit Bekir Korkmaz Caddesi, Cacabey Caddesi ve Melikgazi Caddesi istikametine doğru kullanılan alanlar.

2- ESKİ SANAYİ ALANI (MİTİNG ALANI)

Toplanma Alanı (1) : Ahmet Yesevi Bulvarı ve Şehit Üsteğmen Keramettin Gök Bulvarının Atatürk Bulvarı üzerinde kesiştiği alan.

Toplanma Alanı (2) : Atatürk Bulvarı ile Gazi Osman Paşa Bulvarının kesiştiği alan (Şeyh Edebali Kavşağı)

Yürüyüş Güzergahı (1) : Ahmet Yesevi Bulvarı ve Şehit Üsteğmen Keramettin Gök Bulvarının Atatürk Bulvarı üzerinde birleştiği yerden, Atatürk Bulvarını takiben, Şeyh Edebali Kavşağından dönerek Gazi Osman Paşa Bulvarı 330. sokaktan Eski Sanayi Camii arkasında bulunan alana giriş.

Yürüyüş Güzergahı (2) : Şeyh Edebali Kavşağından hareketle Gazi Osman Paşa Bulvarı 330. sokaktan Eski Sanayi Camii arkasında bulunan alana giriş.

Toplantı Alanı : Yenice Mahallesi Sanayi Caminin arkasında Eski Sanayi bölgesindeki boş arazide Belediye tarafından zemin düzenlemesi yapılmış alan.

Dağılma Alanı : Mezarlık Müdürlüğü, 330. Sokak istikameti yönüne doğru kullanılan alan.

3-MEDRESE MAHALLESİ MEDRESE TAKSİ DURAĞININ ÖNÜNDE BULUNAN ALAN (MİTİNG ALANI)

Toplanma Alanı : Melikgazi Caddesi üzeri Lale Camii yanı.

Yürüyüş Güzergahı : Lale Camii yanından Melikgazi Caddesini takiben miting alanına geçiş.

Toplantı Alanı : Medrese Mahallesi Melikgazi Caddesi ile Ahmet Yesevi Bulvarının kesiştiği Medrese Taksi Durağının önünde bulunan alan.

Dağılma Alanı : Ahmet Yesevi Bulvarı, İmaret Caddesi ve Melikgazi Caddesi istikametine doğru kullanılan alan.

4-KARAKURT BULVARI, NEŞET ERTAŞ BULVARI VE AŞIK SAİT CADDESİ ARASINDA KALAN BOŞ ALAN (MİTİNG ALANI)

Toplanma Alanı : Yağmurlu Bulvarı ve Karakurt Bulvarının kesiştiği yerde bulunan Bekir Kadı Camii önündeki alan.

Yürüyüş Güzergahı : Karakurt Bulvarı Güzergahı

Toplantı Alanı : Karakurt Bulvarı, Aşık Sait Caddesi ve Neşet Ertaş Bulvarı arasında kalan alan.

Dağılma Alanı : Karakurt Bulvarı, Neşet Ertaş Bulvarı, Aşık Sait Caddesi ve Kadıhanı Caddesi istikameti yönlerine doğru kullanılan alan.

5-KERAMETTİN GÖK BULVARI VE Dr. SADIK AHMET BULVARININ KESİŞTİĞİ ALAN(BASIN ANITI-MİTİNG ALANI)        

Toplanma Alanı : Ahmet Yesevi Bulvarı ve Şehit Üsteğmen Keramettin Gök Bulvarının Atatürk Bulvarı üzerinde kesiştiği alan.

Yürüyüş Güzergahı : Ahmet Yesevi Bulvarı ve Şehit Üsteğmen Keramettin Gök Bulvarının Atatürk Bulvarı üzerinde birleştiği yerden, Şehit Üsteğmen Keramettin Gök Bulvarını takiben Basın Anıtının bulunduğu alana giriş.

Toplantı Alanı : Şehit Üsteğmen Keramettin Gök Bulvarı ve Dr.Sadık Ahmet Bulvarının kesiştiği yerde bulunan alan.

Dağılma Alanı : Şehit Üsteğmen Keramettin Gök Bulvarı ve Dr.Sadık Ahmet Bulvarı ve Kılıçlı Köprüsü istikameti yönlerine doğru kullanılan alan.

6- ŞEHİT AHMET DOĞANGÜN CADDESİ, KAZIM KARABEKİR CADDESİ VE MAŞADERESİ CADDESİNİN KESİŞTİĞİ YERDE BULUNAN ALAN (MİTİNG ALANI)

Toplanma Alanı : Yavuz Sultan Selim Bulvarı üzerinde bulunan Öğretmenler parkının bulunduğu alan.

Yürüyüş Güzergahı : Yavuz Sultan Selim Bulvarı üzerindeki Öğretmenler parkının bulunduğu yerden Yavuz Sultan Selim Bulvarını takiben Maşaderesi üzerinde bulunan miting alanına giriş.

Toplantı Alanı : Şehit Ahmet Doğangün Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi ve Maşaderesi Caddesinin kesiştiği yerde bulunan alan.

Dağılma Alanı : Şehit Ahmet Doğangün Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi ve Maşaderesi Caddesi istikameti yönlerine doğru kullanılan alan.

ÖZBAĞ BELDESİ

7- ÖRCÜN MAHALLESİNDE BULUNAN ÇİÇEK SOKAK VE KAMİLLER SOKAĞIN KESİŞTİĞİ YERDE BULUNAN ALAN (MİTİNG ALANI)

Toplanma Alanı : Helvacılar Mahallesinde bulunan Kanal Sokak ve Çiçek Sokağın kesiştiği alan.

Yürüyüş Güzergahı : Helvacılar Mahallesinde bulunan Kanal Sokak ve Çiçek Sokağın kesiştiği yerden, Helvacılar ve Örcün Mahallelerinden geçen Çiçek Sokağı takiben Çiçek Sokak ve Kamiller Sokağın kesiştiği yerde bulunan miting alanına giriş.

Toplantı Alanı : Örcün Mahallesinde bulunan Çiçek Sokak ve Kamiller Sokağın kesiştiği yerde bulunan alan.

Dağılma Alanı : Çiçek Sokak ve Kamiller Sokak istikameti yönlerine doğru kullanılan alan.

B-) AFİŞ VE PANKART ASILACAK YERLER:

a) Toplantı alanının bulunduğu yerde müsait olan ağaç ve direkler kullanılarak, toplantı sonrası temizlettirilmek kaydıyla, toplantıya ve trafiğe engel olmayacak şekilde pankart asılıp, afişleme yapılabilir.

b) Yetkililerinden izin alınmak kaydıyla, belediyece yaptırılan ve ilimizin muhtelif kesimlerinde bulunan billboardlar ve panolar kullanılabilir. (HABER: BEYHAN BALLI)