KIRŞEHİR’DE Kurban Bayramı hazırlıkları devam ederken, vatandaşların da bayram hazırlıkları yoğun bir şekilde sürüyor.
Bayram telaşı içerisinde en önemlilerden biri olan tatlı hazırlıkları şimdiden başladı.
Bayramı memleketinde geçirecek ya da bayramı tatil olarak değerlendireceklerin firmalarda yoğunluğa neden olduğu Kurban Bayramı’nda ikramlık hazırlıklarına başlandı.
Şehrimizde birçok tatlıcı esnafı, bayram dolayısıyla tatlı siparişlerini de almaya başlarken, koronavirüs nedeniyle ziyaretlerin az, ya da hiç olmayacak olması tatlıcıları iş yapamayacakları endişesine düşürdü. 
Kırşehir halkının Kurban Bayramı’nı kutlayan Kırşehir’deki tatlıcı esnafı, “Çeşitlerimiz çok, ama genelde tercih edilen cevizli baklava, özelliklede fıstıklı baklava. Bayramda en çok tükettiğimiz tatlılar bunlar. Tabi biz geçen yıllarda olduğu gibi tatlı ve börekleri sipariş üzerine yapıyoruz. Daha önce yaparak, stoklama gibi bir durum yok, müşterilerimizin isteğine göre tatlılarımızı yapıyoruz. Ancak koronovirüs nedeniyle bayram ziyaretleri belki de hiç olmayacak. Olursa da çok az olur. Tabi bu durum da doğal olarak vatandaşlar tatlı ve börek siparişinden vazgeçiriyor. Geçen Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da maalesef işlerimizin iyi olmayacağını düşünüyoruz” diye dert yandılar. (HABER: BEYHAN BALLI)