Yeni sezonun gelmesi ile birlikte Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik personelleri tarafından gerçekleştirilen süne kımıl sürveyleri ara vermeden devam ediyor.

İl Müdürü Duran Seçen, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Abbas Çelebi ile birlikte arazide süne nimf sürveyleri konusunda çalışmalar yapan teknik personellerimize eşlik ettiler.

Kırşehir’de hububat alanlarımızdaki zararlılardan biri olan Kımıl Mücadelesi devam ettiğini belirten Duran Seçen, “Kımıl zararlısını çiftçimizin malumu olduğu üzere özellikle kardeşlenme döneminde hububatın en büyük düşmanı durumundadır. Ekiplerimiz il genelinde hububat alanlarını gezerek durum tespitleri yapmışlar ve bu konuda üreticilerimizi bilgilendirilmişlerdir. Kımıl zararlısının görüldüğü mevkilerdeki çiftçilerimiz uyarılarak gerekli mücadelenin zamanında başlatılması sağlanmıştır. Bilindiği üzere Kımıl Zararlısıyla mücadele Nisan ayı sonundan itibaren kımıl tarlalarda görülür görülmez kışlaktan inen ergin böceklere karşı yapılır ve tüm Mayıs ayı boyunca inişler ve mücadele devam eder. Çiftçilerimize bol ve verimli bir hasat sezonu diliyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)