KIRŞEHİR’DE Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) eğitim verilmesine yönelik alınan karar Kırşehir kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

Esnaflar başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve birçok kesimden insan Özgür Suriye Ordusu’nun eğitimlerinin Kırşehir’de değil, Türkiye’nin herhangi yerinde verilmesini istemediklerini belirtmişlerdi.
Kırşehir Atatürkçü Düşünce Derneği de, 14 Mart’ta kitlesel bir eylem yaparak, bu karara olan tepkilerini basın açıklamasıyla dile getirecek.

Halil İbrahim Cebeci copy
Kırşehir Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Halil İbrahim Cebeci, Hükümetin uyguladığı Ortadoğu politikalarının bir tezahürü olarak eğit-donat projesi kapsamında birtakım terörist unsurlara yataklık edilmesi maksadı bulunuyor. Amerika'nın istekleri doğrultusunda ortaya atılan bu projeyle özellikle ilimiz Kırşehir topraklarında jandarma tesislerinde Hirfanlı Barajı yakınlarında terörist unsurlara eğitim verilmesi ve silahla donatılması suretiyle yataklık yapılarak Suriye'nin meşru hükümetine ve meşru rejimine karşı terörist yetiştirme sevdasına girilmiş bulunuyor. Bunu hiçbir şekilde kabul edemeyiz. Bu bakımdan biz 14 Mart'ta kitlesel bir basın açıklaması yapacağız. Ayrıntılarını kamuoyuna ayrıca duyuracağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tarihi boyunca hiçbir şekilde komşusuna tecavüz eden haydutlara yataklık yapmamıştır. Gelinen noktada hükümetin bu uygulamasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Türkiye'nin ve Türk milletinin geleneklerine, ahlakına, ayrıca hukukuna ve devletler hukukuna aykırı bir gelişme olarak görüyoruz” ifadesini kullandı.
Kırşehir, ÖSO'nun eğitilmesi için hazır
ÖTE YANDAN tüm karşı tepkilere rağmen Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) eğitimi konusunda ABD ile görüşmelerin tamamlanırken, ABD ile Türkiye arasında süren ve büyük tepki çeken 'eğit-donat' görüşmelerinde son nokta konuldu.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) eğitim verilmesi için ABD ile süren müzakerelerin sona erdiğini belirterek, "Yakın zamanda ÖSO'nun eğitilmesine ilişkin mutabakat metni imzalanacak" dedi.
Bilgiç, ABD ile ÖSO'nun eğitilmesine yönelik devam eden görüşmelerin sona erdiğini açıklayarak, "Yakın zamanda ÖSO'nun eğitilmesine ilişkin mutabakat metni imzalanacak" dedi.
Mutabakata dair teknik detayların imzalandıktan sonra paylaşılacağını ifade eden Bilgiç, Mart ayından itibaren de mutabakatın uygulanmaya başlamasının öngörüldüğünü söyledi.