Ülkemizin büyük bir bölümünde yaşanan ve büyük çapta görülün hektarlık orman alanının yanmasının ardından Kırşehir Valiliği 31 Ağustos’a kadar tüm ormanlık alanlarına girişleri yasakladı.
Türkiye'yi saran yangınlar bir haftadır sürerken, söndürme çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar 119 yangın söndürülürken, 7 yangın devam ediyor. 
28 Temmuz'dan bugüne kadar Antalya ve Muğla başta olmak üzere 32 ilde çıkan 125 yangının 119'unun tamamen söndürüldüğünü ya da kontrol altına alındığını, 7 yangının ise devam ettiğini bildirirken, Kırşehir İli Orman Yangınları İle Mücadele Komisyon Kararı ile ilimiz genelinde alınan komisyon kararımız ile 2 Ağustos-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında (görevliler hariç) her ne maksatla olursa olsun; ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu.
Kırşehir Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, 3-31 Ağustos tarihleri arasında  Çamlıktepe Ormanı (100. Yıl Atatürk Parkı mesire alanı hariç), Boyalık, Halaçlı, Göllü, Hacı Hasanlı, Beşikli, Gölcük, Kırdök, Küçük Abdi Uşağı, Pekmezci, Hacıfakılı ve Kösefakılı ağaçlandırma sahaları ile; Kırşehir Kent Ormanı hariç Aşıkpaşa, Kındam (Kervansaray Dağları), Müderris, Bayındır, İsahocalı, Çayağzı, Maliye Ormanı, Derindere, Mucur ağaçlandırma sahaları, Tepesidelik, Akçaağıl, Yel Değirmeni, Karıncalı, Ötüken, Başköy, Çağırkan, Kaman Yeniyapan, Kurtbeli Yeniyapan, Koçtepesi, Güzler, Karahıdır, Kargınyenice, Ömerhacılı, Boztepe, Karacaören, Demirli, Kurancılı, Sıdıklı Kumarkaç, Ulupınar, Özbağ, Karakurt, Ömerkahya, Aksaklı, Kızılağıl, Solaklı, Rışvan, Gümüşkümbet, Dalakçı, Seyfe, Budak, Güzyurdu ağaçlandırma sahaları ile her türlü Devlet Ormanı ve Ağaçlandırma sahalarına girişler 31.08.2021 tarihine kadar yasaklandı.  (HABER: BEYHAN BALLI)