Baharın gelişini müjdeleyen, bolluk ve bereketin simgesi olan Nevruz Bayramı, ilimizde coşkuyla kutlandı. Kırşehir'de Nevruz Bayramı, Cacabey Meydanı'nda tören düzenlendi.

2 firari hükümlü yakalandı 2 firari hükümlü yakalandı

Cacabey Meydanı'nda düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarına, Vali Hüdayar Mete Buhara, Kırşehir Milletvekilleri Necmettin Erkan ve Metin İlhan, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sadık Gülecen, İl Emniyet Müdürü Erdoğan Kartal, kurum amirleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Selahattin Bekki, Nevruz konulu açıklama gerçekleştirdi.

Cacabey Meydanı'nda Vali Hüdayar Mete Buhara ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından Nevruz ateşinin yakılması, demir dövülmesi ve ateşin üstünden atlanması ile devam eden program davul zurna eşliğinde renkli görüntülere sahne oldu.

İl protokolünün ateşin üzerinde atlamasının ardından halk oyunları gösterileri, geleneksel okçuluk gösterisiyle program sona erdi. (HABER: FAHRETTİN TOKER)