Karla Mücadele ve Kış Mevsiminde Alınacak Tedbirler Toplantısı, Vali İbrahim Akın başkanlığında yapıldı.
Valilik’te gerçekleştirilen toplantıya Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Adnan Kayık, Belediye Başkan Yardımcısı Asaf Kayaoğlu, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı Vekili J. Alb. Suat Orhan, ilgili kurum amirleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Akın, toplantıda kış mevsiminin sıkıntısız bir şekilde geçirilmesi için ilimiz genelinde başta trafik olmak üzere alınacak diğer tedbirlerin gözden geçirileceğini söyledi.
Her yıl olduğu gibi bu sene kış mevsiminde de şartlara göre başta trafik olmak üzere gerekli tedbirlerin alınacağını belirten Vali İbrahim Akın; “Kurumlarımızın kışa hazırlıklarının gözden geçirilmesi ve olumsuz hava koşullarında meydana gelebilecek trafik kazası, yol kapanması gibi sorunlar karşısında hangi tedbirlerin alınması gerektiği konularını bu toplantıda değerlendirip planlayacağız. Kurumlarımız arasında koordinasyonu sağlayarak zorlu kış şartlarında, trafiğin güvenli ve sağlıklı bir şekilde işlemesi, sürücülerin, yolcuların ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması en temel hedefimizdir. Bu anlayışla, kaymakamlıklar, belediye başkanlıkları, emniyet müdürlüğü, jandarma komutanlığı, il özel idaresi, karayolları, AFAD ve sağlık teşkilatı ile ilgili kurumlarımızın görev ve sorumluluklarını yeniden gözden geçireceğiz. Karayolunun yanı sıra köy yollarının trafik akışına açık tutulması için ekipler oluşturuyoruz” dedi.
Sürücülerin araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmaları ve kış lastiği kullanmalarının önemine işaret eden Vali Akın, okul taşıtları ve seyahat firmaları başta olmak üzere il genelinde trafik denetimlerinin arttırılacağını ifade etti.
Toplantı, kış aylarında alınacak tedbirlerin detaylı şekilde görüşülmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)