İlimiz ilçe ve köylerinde önceki gece 23:30’dan itibaren etkili olan kar yağışı sonrası İl Özel idaresi ekipleri tarafından karla mücadele çalışmaları devam ediyor.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, İl Özel İdaresi olarak Merkez ve 6 ilçemizde geceden itibaren 31 iş makinası ve 53 personel ile Karla Mücadele Ekibi oluşturduklarını ve bu kapsamda etkili olan kar yağışı sonucu yolları açma çalışmasının yürütüldüğünü aktardı.
Kırşehir’de etkili olan kar yağışı sonucu Merkez ilçe ve Akçakent, Boztepe, Akpınar, Mucur, Çiçekdağı ve Kaman ilçelerine bağlı köylerde ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirten Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, şunları kaydetti:
“İlimizde etkili olan kar yağışı sonucu karla mücadele ekiplerimiz dün gece saat 23:30’dan itibaren Merkez, Akçakent, Akpınar, Boztepe, Mucur, Çiçekdağı ve Kaman ilçelerimizde ekiplerimiz çalışmakta olup, herhangi bir olumsuz duruma karşı müdahale etmek için hazır hale getirilmiştir. Gece boyunca yağan kara ekiplerimiz tarafından anında müdahale edildi. Önceliğimiz halkın ulaşımda sorun yaşamamasıdır. Karla mücadelede köy yollarının ulaşıma açık kalmasıdır. Şu ana kadar kapalı köy yolu ile ilgili olarak herhangi bir bildirim alınmamış olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için tüm arkadaşlarımız öz veri ile çalışmaktadır. Sahada gece gündüz çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” (HABER MERKEZİ)