İlimizde bugün etkili olan kar yağışı herkesin yüzünü güldürdü.  Tarlası ekili olan çiftçileri, okula giden öğrencileri, halkın su ihtiyaçlarını yer altı kaynaklarından karşılayan Kırşehir Belediyesi’ni sevindirdi.

Kırşehir Valiliği bugün öğleye doğru il genelinde başlayan kar yağışının ardından 18 Ocak öğleden sonra olan eğitime yarım gün ara verdi. Ayrıca, bu kapsamda kamu kurumlarında görevli hamile ve engelliler de idari izinli sayıldı.

Kar yağışının il genelinde devam ederken, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu bir açıklama yaptı. Başkan Ekicioğlu, “Nihayet yeraltı sularımızın güvencesi olan, çiftçilerimizin de uzun zamandır bekledikleri kar yağışı Kırşehir'de başladı ve etkisini arttırarak devam ediyor” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Kar yağışının andından Kırşehir Belediyesi ekipleri karla mücadele çalışmalarını başlatırken, buzlanmalara karşı tuzlama çalışması yaptı.

Kırşehir İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin de il genelinde köy ve kasabalarda kar ve tipi nedeniyle yolların trafiğe açık olması ve ulaşımın sağlıklı yürümesi için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. (HABER: BEYHAN BALLI)