Şehrimize yıllar sonra öyle güzel bir kar yağdı ki!..

KIRŞEHİR’DE KAR SEVİNCİ

    Küresel ısınmanın da etkisiyle son yıllarda kurak geçen Kırşehir’e, dün gece başlayan ve dün de aralıklarla devam eden kar yağışı, Kırşehirlilerin yıllardır süren kar özlemini dindirdi.
    Bugün sabah güne karla uyanan Kırşehirliler, yolların 30-40 santim arasındaki karla karşılaştılar. Belediye ekipleri ana yolları açık tutmak için seferber olurken, bir süre sonra ara cadde ve sokaklara yöneldiler. 

Kırşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde kar temizliği, tuzlama ve kumlama yaptı. Kentte, kar yağışının ardından vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için 14 mahalle ve bağlantı yollarında temizlik çalışmaları sürdürüldü. 
Kırşehir Belediyesi, gece saatlerinde şiddetini arttırarak başlayan tipi ve kar yağışı ile şehir merkezinde trafiğin ve sosyal yaşamın aksamaması için hızlı ve etkili mücadele çalışması sergiliyor. Fen İşleri Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan karla mücadele ekiplerine diğer birimlerden ekiplerin de takviye edilmesiyle birlikte, kar temizliği ve yol tuzlama çalışmaları aralıksız sürüyor.
Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Uzun bir aradan sonra ilimizde etkili olan kar yağışı ile ilgili Meteoroloji’den de aldığımız bilgiler doğrultusunda daha önceden bütün önlemlerimizi almıştık. Bilindiği gibi ilimizde kış aylarında istenen yağış ne yazık ki olmamıştı. Bu konuda özellikle çiftçilerimiz ve üreticilerimiz büyük kaygı içerisindeydi. Çiftçimizin, üreticimizin yüzünü güldüren bu kar yağışı ile ilgili kent merkezinde ana arterlerde ve ara sokaklarda vatandaşlarımızın herhangi bir sıkıntı yaşamaması için Belediye ekiplerimiz yoğun bir çalışma içerisindeler. Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ile diğer birimlerden takviye ekiplerimiz ve iş makinaları ile birlikte yol, kaldırım temizleme ve tuzlama çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Dolmuş girmeyen bölgeleri de sabah saatlerinde ulaşıma açtık. Karla mücadele çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Ayrıca Çarşı merkezindeki kaldırımların temizlenmesi içinde ayrı bir ekip kurarak, yayaların can güvenliğini sağlamış olduk. Vatandaşlarımızdan kapanan veya buzlanma olan yerlerin Belediyemiz Halkın Masası servisinin 214 10 10 numaralı telefonuna bildirmelerini önemle rica ediyorum" dedi.
Vatandaşlar zamanında yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.
    Bu arada cadde ve sokaklardaki Kırşehir Ahi Esnafı işyerlerinin önünü kürek ve süpürgelerle açarak temizlik görevlilerine yardımcı oldular. Vatandaşlar kaldırımların sabah saatlerinde karla kaplı olması nedeniyle sıkıntı yaşarken, saat 9.00’dan sonra Kırşehir Belediyesi temizlik görevlileri kaldırımları temizleyerek yayaları rahatlattılar.
    Yoğun kar yağışı nedeniyle Ankara-Kayseri Karayolu’nda ulaşım zaman zaman aksarken, karayolları ekipleri bu önemli yolun trafiğe açık kalması için seferber oldular.
    Kırşehir Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle dün okulları bir gün süre ile tatil edince çocuklar evlerinin önünde bol bol kartopu oynadılar ve kardan adam yaparak karın tadını çıkardılar. (HABER: BEYHAN BALLI)