Yılbaşında sofraların vazgeçilmezi olan ve her yılbaşında adeta simge haline gelen hindilerin satışı Kırşehir’de de başlarken, fiyatların 80-200 lira arasında olduğu bildiriliyor.
Kırşehir Sebze Pazarı civarında getirilen hindiler müşteri beklerken, vatandaşların fiyatların yüksek olmasından dolayı tavuk almaya yöneldiklerini söylediler.
Kırşehir’de 80-200 arasında hindi satışı yapanlardan Arif Yıldız, 8-10 kiloluk hindilerin 150 lira olduğunu belirterek, fiyatların geçen yıla göre hemen hemen aynı olduğunu ifade etti.
Aylardır doğada beslediği hindileri Kırşehir’e getirerek satmaya çalıştıklarını belirten Yıldız. “Aylardır yılbaşına özel hindi besliyoruz. Her şeyin günden güne pahalanırken, biz vatandaşın alım gücünün azaldığını bildiğimiz için en uygun fiyata vermeye çalışıyoruz. Artan yem ve diğer girdiler elbette bizleri de zorluyor. Ama bizim satışa sunduğumuz hindiler aylardır doğada besleniyor. Sadece akşamları yem veriyoruz. Bu da maliyetleri arttırıyor. Marketlerde temizlenmiş olarak satılan hindilerin tadıyla bizim hindilerin tadı çok farklı. Kırşehir’de vatandaşlarımız da bunu bildiği için kendi gözüyle seçip alıyor ve temizletip gönül rahatlığı ile yiyebiliyor” dedi.
Hindi satışlarının geçen yıla oranla biraz daha düşük olduğunu belirten Arif Yıldız, “Vatandaşlarımızın hindi alacak durumu günden güne azaldı. Çünkü her şey pahalı, alım gücü düştü. Buna rağmen yılbaşına hindiyle girmek isteyenler imkânlarını zorluyor. 8-10 kiloluk hindi yerine 4-5 kiloluk olan ve 80-100 lira olan küçük hindileri tercih ediyorlar” diye konuştu.
Kırşehirliler ise yılbaşından yılbaşına hindiyi hatırladıklarına belirterek, "Aslında hindi eti çok sağlıklı bir besin. Ama bütçemize ağır geliyor. Biz yılbaşı niyetine hindi almıyoruz. Yılbaşı nedeniyle daha çok hindi Kırşehir’e getirilip satıldığı için alıyoruz. Ama fiyatlar çok yüksek. Bu nedenle almakta zorlanıyoruz” diye konuştular.
Öte yandan, yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte bazı marketler, oteller, restoranlar da yılbaşı hindisi siparişleri aldıklarını, bazı otel ve cafelerin de yılbaşı gecesi için özel programlar hazırladıklarını, rezervasyonları kabul etmeye başladıklarını bildirdiler. (HABER: SALİH GÜNER)