Kırşehir’de Ramazan ayında daha sık görülen dilencileri, bugünlerde daha da artmaya başladı.

Şehrin her köşe başında, ana caddesinde kaldırımda kucağında bir çocukla oturup dilenenler, vatandaşların yoğun tepkilerine neden olurken, Belediye Zabıtası’nın dilencilerle ilgili hiçbir işlem yapmaması dikkat çekiyor.
Kırşehir’i adeta istila eden dilenciler, hem kendi dileniyor, hem çocuklarını dilendiriyor. Kırşehir’de sayıları her geçen gün artan dilenciler, vatandaşların dini ve vicdanı duygularını istismar ediyor.
Çarşı merkezi ve trafiğin yoğun olduğu kavşakları mesken edinen dilenciler, vatandaşların dini duygularını sömürüyor. Gece gündüz demeden şehrin işlek caddelerinde çocuklarıyla birlikte dileniyor.
Dilencilerin bir kısmının sık sık ev ve işyerlerine gelmesine tepki gösteren esnaflar, “Daha sabah siftahı bile yapmadan dilencinin biri geliyor, biri gidiyor. Sabah akşam cadde ve sokaklarda vatandaşın dini duygularını istismar ederek dileniyorlar. Dün Cuma namazında herkes gördü. Adeta bu dilenciler camilerin önünü istila etmişler. Zabıta ekiplerine şikayet ediyoruz, onlar da bizim gibi şikayetçiler. Şehir dışına çıkardıklarını, ancak bir süre sonra yeniden döndüklerini söylüyorlar. Bu konuda Belediye Zabıtası neden gereğini yapmıyor? Bıktık bu dilencilerden” diye tepki gösterdiler.