Şehrimizde yayınlanan 7 gazete ,1 Eylül’den itibaren 2 gazete altında birleşerek güç birliğine vardı.

Türkiye’nin pek çok ilinde faaliyet gösteren ve son yıllarda giderek sayısı artan yerel gazeteler maddi sıkıntı içine düştüler ve birleşme yolunu tercih ettiler. Bu çerçevede Kırşehir’de resmi ilan yayınlanma hakkına sahip olan, ancak maddi sıkıntı nedeniyle zor günler yaşayan 7 yerel gazete sahipleri geçtiğimiz aylarda birleşme kararı aldılar.

Bu kararla birlikte Kırşehir’de gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in sahibi Salih Güner, “Kırşehir Arena” Gazetesi sahibi Sait Yanık ve “Çınar Kırşehir” gazetesi sahibi Sait Uyar’la güç birliğine gitti. Birleşme kararıyla 46 yıldır Kırşehir’de yayın hayatını başarıyla sürdüren, haberde, yorumda, sporda öncü gazete olarak nice ödüller alan gazetemiz “Kırşehir Çiğdem” yayın hayatına devam edecek.

Diğer taraftan “Kırşehir Memleket, “Kırşehir Yeşilyurt”, “Yeni Aşıkpaşa” ve “Umut Haber” gazeteleri sahibi Murat Sürmeli ile Osman Koca da birleşme kararı aldılar. Bu kararla bu grupta da “Kırşehir Memleket” Gazetesi yayınını sürdürecek.

Kırşehir’de gazetelerin birleşme kararıyla bugünden itibaren “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi ile “Kırşehir Memleket” Gazetesi faaliyetlerine devam ederken, “Kırşehir Arena”, “Çınar Kırşehir”,  “Kırşehir Yeşilyurt”, “Yeni Aşıkpaşa” ve “Umut Haber” gazeteleri yayın hayatına son verdi.

“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi İmtiyaz Sahibi Salih Güner, gazetelerin birleşme kararının Kırşehir basın camiasına hayırlar getirmesi dileğinde bulundu. (HABER: BEYHAN BALLI)